Jääkiekko +40 säännöt

 

1§ Yleistä

 

Kaikki MAHL kiekkosarjat pelataan Suomen Jääkiekkoliiton alaisinsa harrastesarjoina Jokaisella pelaajalla tulee olla SJL:n pelipassi, joko omalla vakuutusturvalla, tai SJL:n pelipassiturvalla - OHJE Vakuutuksettoman pelipassin lunastukseen

Jääkiekon +40 sarja pelataan nyt kaudella 2017-2018 kuudetta kertaa. Joukkueita on sarjassa kuusi. Sarja pelataan kaksinkertaisena runkosarjana.

 

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

 

MAHL Jääkiekkosarjoissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja harrastekiekkosääntöjä.

 

3§ Ottelusäännöt

 

Jääkiekkosarjojen peliaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, maksimipeliajan ollessa 50 minuuttia.

Erien välissä ei ole taukoa, eikä päätyjä vaihdeta.

Aikalisän käyttä ei ole sallittu runkosarjassa.

Ottelu ei voi päättyä tasan. Jaetaan pisteitä peleistä seuraavasti: Voitto 3 pts. , voittolaukausvoitto 2 pts., voittolaukaushäviö 1 pts. häviö 0 pts. *

*Jääkiekon voittolaukauskisa suoritetaan kerrasta poikki -menetelmällä.

 

4§ Edustusoikeus

 

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa, on voimassa seuraavaa:

 

- Ennen kauden alkua on joukkueen toimitettava MAHL:lle joukkueensa pelaajaluettelo. Pelaajaluettelossa voi olla ainoastaan rekisteröityjä pelaajia tai maalivahteja.

- Joukkue voi rekisteröidä uusia pelaajia tai maalivahteja joukkueeseensa koko kauden ajan.  Pelaaja sekä maalivahti on edustusoikeudellinen vasta rekisteröitymismaksun maksamisen ja voimaantulon jälkeen.

- Kilpasarjapelaajia ei ole rajoitettu.

- Pelikelpoisia pelaajia ovat ennen päivää 1.1.1979 (eli myös kaikki 1978 vuonna syntyneet) syntyneet heebot, voimassa koko kauden, pl. maalivahdit.

- Naisilla vapaa osallistuminen iästä riippumatta +40 jääkiekkosarjaan.

 

5§ Sanktiot

 

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa sanktioista, on voimassa seuraavaa:

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 5 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0. Jääajan voi käyttää tämän jälkeen harjoitteluun.

Mikäli pelaaja, maalivahti tai toimihenkilö syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen ottelutapahtuman aikana, sitä ennen tai sen jälkeen, pidättää MAHL oikeuden sulkea kyseinen henkilön MAHL harrasteliigoista (lue 6§ Jury).

 

6§ Kurinpito

 

MAHL jääkiekkosarja on virallinen SJL:n alainen harrastekiekkosarja.

Kurinpidossa noudatetaan SJL:n kilpailu- sekä harrastekiekkosääntöjä.

 

7§ Pienet rangaistukset

 

Pienistä rangaistuksista seuraa kahden (2) minuutin rangaistus.

 

8§ Isot rangaistukset

 

MAHL:n linjan mukaisesti 10 minuutin henkilökohtainen käytösrangaistus tarkoittaa ko. pelin loppuajan poisoloa. Lisäksi em. rangaistus tarkoittaa automaattista yhden ottelun huilivuoroa. Rangaistus kärsitään seuraavassa mahdollisessa pelissä.

 

Muilta osin isoissa rangaistuksista noudatetaan SJL sääntöjä.

 

HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2017-2018

 

1. Yleistä

Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

 

2. Varusteet

 

Kypärät ja kasvosuojukset

 

Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla CE hyväksytty. Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

 

Kaulasuojat

 

Kaulasuojat ovat pakollisia.

 

Maalivahdin varusteet

 

Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.

 

3. Lyöntilaukaus

 

Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

 

4. Taklaaminen

 

Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

 

Laitataklaus, selästä taklaaminen ja päähän kohdistuvat taklaukset

 

Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

 

5. Korkealla mailalla pelaaminen

 

Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä.

 

6. Pienet rangaistukset

 

Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min ( tehokas peliaika ). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään eikä myöskään tilannetta, jossa pelaajan sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.

 

Rangaistuslaukauksen aiheuttanut rikkomus ei kerrytä pelaajakohtaista rangaistusten määrää. Siirretty rangaistus josta seuraa maali ei kerrytä pelaajakohtaista rangaistusten määrää. Poikkeuksena on sääntökirjan säännön 114 vii kuvaama tilanne

 

Pienet käytösrangaistukset

 

Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus sekä myös pelaajan rangaistuskertymään.

 

7. Käytösrangaistukset (10 min.)

 

Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen.

 

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

 

Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika). Ison rangaistuksen ( 5 min ) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

 

9. Yhtäaikaiset rangaistukset

 

Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

 

10. Maalivahdin rangaistukset

 

Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen hänet poistetaan ottelusta ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan, Pukeutumistaukoa ei sallita. Samalla tavalla menetellään ainoan maalivahdin loukkaantuessa tai muuten ollessa pelikyvytön. 

 

 11. Pitkä kiekko

 

Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.

 

Päivitetty (12.10.2017)

 

 

             
             
             
       

 

 

Sarjataulukko

# JOUKKUE O PTS ME
1 Hankkija 10 30 63
2 HydO 10 21 29
3 Observis HC 10 15 5
4 Virve40 10 12 -2
5 Vanhat Pukit 10 11 -7
6 MAHL +40 10 0 -88