AHMAT KESÄSÄBÄN VOITTOON
Torstai, 22 Heinäkuu 2021 08:13

sb 37

Säbän Kesäsarja huipentui Finaalipäivään. Illan yyllätykset nähtiin Puolivälierissä kun altavastaajat painelivat molemmat jatkoon. Ensin KalU puolusti Canarian kotiin ja perään Alapiha hoiti Tahmatassut rankkareilla. Välierissä suosikit sitten pitivätkin pintansa ja kaikki oli pedattu huikealle Finaalille Ahmojen ja Urhon välillä.

Onnea Ahmoille mestaruudesta ja kiitos kaikille joukkueille mukanaolosta!

Talvikauden 2021-2022 Ilmoittautuminen on alkanut. Infoa ja linkit ilmoittautumisiin TÄSTÄ

8 21.07.2021 17:00 h   -   3 - 5
8 21.07.2021 17:40 h   -   1 - 2 (SO)
8 21.07.2021 18:20 h   -   3 - 0
8 21.07.2021 19:00 h   -   7 - 1
8 21.07.2021 19:40 h   -   4 - 3

SB Canaria vs Team KalU  3-5

Heti saatiin ylläriä illan kärkeen. KalU oli tehnyt suunnitelman ja se toimi kuin rasvattu. Oli henkeä oli psyykkausta oli taistelua oli kurinalaisuutta. Alku oli hieman tunnustelevaa, mutta sitten kuin tyhjästä KalU iski kahdesti peräkkäisistä hyökkäyksistä. Ensin Osui Eetu Hölttä ja sitten perään Olli Matilainen. Nämä kaksi nopeata maalia saivat Canarian pelin menemään takalukkoon ja homma muuttui todella väknäiseksi. Karri Mattola toki onnistui kaventamaan, mutta vielä ennen erätaukoa Antti Parkkinen onnistui ja KalU oli jälleen kaksi edellä. Toisen erän alkuun Canarian toivo heräsi kun kavennus tuli välittömästi. Otttelun käännekohta nähtiin noin 5 minuuttia ennen loppua kun Santtu Vainikka otti jäähyn ja Eetu Hölttä vei KalU:n YV:llä taas kahden maalin johtoon. Tästä ei enää Canaria toipunut ja KalU jatkoon 5-3 voitolla.

Tahmatassut vs Alapiha 1-2  (SO)

Kahden tarkasti pelanneen joukkueen taistelu. Ensimmäinen erä ei tarjonnut oikeastaan mitään kerrottavaa kun moemmat tyytyivät oman maalin varjeluun ja odottelemaan vastustajan virheitä. Ensimmäisen erän ainut mainittava asia oli J-P Tiusasen mokattu rankkari.  Toiseen erään ottelu sitten syttyikin aivan erilaiseen liekiin. Tahmatassut painoi päälle ja maali suorastaan roikkui ilmassa, mutta kuin tyhjästä maalin kävikin tuikkaamassa Alapihan Joona Salo Tanja Koljosen upeasta syötöstä. Tämä näytti kääntävän ottelun kulun ja Alapiha alkoi painostaa ja hakea vapauttavaa toista maalia. Mutta kävikin toisin ja kesken Alapihan painostuksen Tahmatassut kävi tasoittamassa Jan Pylkkäsen maalilla. Enempää osumia ei nähty ja edessä oli rankkarit. Homma ratkesi heti ekaan pariin kun Jouni Lahtinen torjui, ja Tiuski onnistui. Alapiha välieriin 2-1 voitolla.

Team A-H-M-A  vs Team KalU   3-0

Varsin mielenkiintoinen ottelu. Ahmoilla huili viikko alla, ja KalU oli juuri kaatanut yhden jättiläisen edestään. Ensimmäinen erä näytti että toinenkin yllätys voisi olla mahdollinen. Ahmat hallitsi ja hallitsi, mutta paikoille oli hankalaa päästä ja kun päästiin ne tuhrittiin kerta toisensa jälkeen. Lopulta vapauttava maali tuli kellon näyttäessä 19.20. Osumasta vastasi kuka muukaan kuin Mikko Hyyryläinen. Nyt KalU oli pakotettu ulos kuorestaan, ja tyly ttuus oli että jalkoja ei vain enää ollut haastamaan Ahmoja. Muutaman puolittaisen paikan he saivat rakennettua, mutta todellista kiriä ei vain tullut. Ahmat osui vielä kahdesti ja Ahmat Finaaliin 3-0 voitolla. KalU kuitenkin taisteli hienosti ja antoi kentällä kaikkensa.

URHO  vs Alapiha  7-1

Urho saapui paikalle pytyn kiilto silmissään ja sen sai tuta Alapiha. Urho ei antanut ekaan kymppiin Alapihalle mitään armoa ja taululla 3-0. Molemmat onnistuivat vielä erän loppuun kertaalleen ja tauolla lukemat 4-1. Ottelun ratkaisu nähtiin vähän yi 20 minuutin pelaamisen jälkeen kun Jouni Lahtinen avasi upeasti Tiuskin melkein läpiajoon ja pallon Tiusanen leipoikin maaliin, mutta maali hylättiin hieman kyseenalaisesti. Vielä kun Urho onnistui seuraavasta paikastaan oli homma siinä ja molemmat heittivät vähän vapaalle. Lopulta Urholle helppo 7-1 voitto. Mainittakoon että Erkka Karjalainen painoi tehot 2+2

Team A-H-M-A vs Urho 4-3

Kyllähän sai sarja arvoisensa lopun. Kaikki oli pedattuna tälle huikealla lopetukselle. Alku oli odotetun tasaista, mutta tärkeän avausmaalin Teki Ahmojen Mikko Hyyryläinen 4 minuutin pelaamisen jälkeen. Tuota riemua ei tok pitkin kestänyt kun Jussi Sinkko tasoitti ottelun vain 2 minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen pelinkuva oli jopa hieman yllättäen että Urho painaa päälle ja Ahmat ottaa vastaan. Tässä kohden esiin nousi ja jalustalla pysyikin loppuun asti Ahmojen maalivahti Antti Pänkäläinen. Pänkäläinen piti pelin tasoissa ja joukkuekaverit kiittivät. Ahmat käyttivät vähät paikkansa tehokkaasti ja kun pelattuna oli 17 minuuttia johti Ahmat 4-1. Pelin kuva jatkui tämänkin jälkeen edelleen samana. Urho ei luovuttanut, mutta Pänkäläinen torjui kaiken. Urho lisäsi riskia koko ajan ja lopulta onnistuminen tuli ja niitä tulikin vielä toinen minuutin sisään ja homma menikin jännäksi. 3 minuuttia aikaa tehdä tasoitus ja momenttum Urholla. Urho vyörytti ja pyöritti. Tässä kohtaa näkyi Urhon kokemus,sillä se ei hätäillyt ja puskenut väkisin, vaan he pysyivät pallossa ja iskivät vain kun paikka oli hyvä. Ahmat vetäytyivät ja Pänkäläinen hoiti loput. Lopulta Ahmat sai pallon Urhon päätyyn ja siellä loput sekunnit tapettiin pois. Summeri soitti ja Ahmojen juhlat olivat valmiit alkamaan. Ahmoille pytty 4-3 voitolla.