TASAISIA OTTELUITA SALIBANDYILLOISSA
Maanantai, 11 Lokakuu 2021 00:00

SB hazardahmat

Keskiviikkoilta tarjoili tasaisia pelejä ja kuumenevia tunteita salibandyn tasonmittausotteluissa. B lohkossa KalU, Hazard ja Ahmat pelasivat hyvin ottelunsa ristiin jokaisen joukkueen voittaessa ja hävitessä yksi illan pelinsä. Perjantaina saatiin peleille loputkin joukkueet ja kauden ensimmäisien pelien jännitys näkyi vielä kaikkien otteissa. Tuloksellisesti ei nähty oikeastaan mitään yllättävää, ja asemat Sarjataulukoissa alkavat muotoutua kivasti.

3 B 06.10.2021 20:00 h   -   2 - 4

3 B 06.10.2021 20:40 h   -   1 - 3

3 B 06.10.2021 21:20 h   -   3 - 6

4 A 08.10.2021 18:00 h   -   4 - 3

4 A 08.10.2021 18:40 h   Tulikuma -   4 - 2

4 A 08.10.2021 19:20 h   -   8 - 2

4 A 08.10.2021 20:00 h   - Tulikuuma   3 - 4 (SO)

4 A 08.10.2021 20:40 h   -   0 - 4

4 A 08.10.2021 21:20 h   -   5 - 3

A LOHKO

Tulikuuma 8 PTS

Tulikuuman perjantai oli tuloksellisesti hyvä, mutta peliesitykset jättvät vielä parantamisen varaa. Isossa kuvassa kaikki toimii, mutta pienet yksityiskohdat vaativat kyllä vielä viilaamista. Ensimmäinen peli Huru-Ukkoja vastaan oli tasainen ensimmäiset 20 minuuttia, mutta sitten Tulikuuma sai nopeaan tahtiin pari onnistumista ja homma saatiin pakettiin. Paikkoja oli useampiinkin onnistumisiin, mutta kehno viimiestely piti pelin tiukkana. Toisessa pelissä Minttusilmiä vastaan pinnoja jouduttiin kaapimaan pitkän kaavan kautta. Tässä ottelussa toistui sama kaava kuin ensimmöisessä. Tulikuuma hallitsee, mutta viimeistelyn tehottomuus maksoi hintaa. Pitkään kuitenkin näytti että voitto irtooa, mutta lopussa MInttusilmät tuli tasoihin ja ratkaisua piti hakea rankkareilla. Homma meni poikki jo ensimmäisessä parissa kun Tulikuuman illan tähti Tommi Kekäläinen onnistui ja näin pari pinnaa plakkariin.

SB Canaria 6 PTS

Huilissa

SC Viivelähtö 6 PTS

Viivelähtö tuli perjantain peleihin parhaalla mahdollisella nipullaan, ja nyt alkoi tulostakin sitten syntyä. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Alapiha. Viivelähtö vei peliä miten tahtoi, mutta edelleen tehottomuus vaivasi. Joukkue joutui tekemään hirveän määrän töitä maaliensa eteen, mutta onneksi sentään oma pää piti ja Alapiha ei uhannut Viivelähtöä missään vaiheessa. Lopulta palloakin saatiin reppuun asti ja Viivelähdölle 4-0 voitto. Minttusilmät sitten laitoikin Viivelähdön hieman tiukemmalle. Ottelun alku oli räväkkä molempien onnistuttua omista paikoistaan. Sen jälkeen MInttusilmät otti pelin komennon ja Viivelähtö ei saanut oikein mittän aikaan. Viimeiselle kympille he kuitenkin heräsivät ja nousivat rinnalle  ja karkuun. Tahtipuikkoa heilutti itse Antti Savolainen. Lopulta Viivelähtö selvisi illasta kuivin jaloin ja otti pinnat 5-3 voitolla. Nyt näyttää jo pareemmalta Liiga paikkaa silmällä pitäen.

XAMK 3 PTS

XAMK:n kauden avauspelit jättivät hyvän maun, mutta hieman jäi myös jossiteltavaakin. Nimittäin sen verran hintaa piti maksaa kauden avauspelissä että tahmea aloitus maksoi Huru-Ukkoja vastaan pisteitä. Ensimmäinen erä meni opetteluun ja Hurut karkasi tavoittamattomiin. Loppua kohden homma alkoi toimia, eikä piste olisi ollut mikään vääryys tästä pelistä. Toisessa peissä Alapihaa vastaan aukesi sitten ketsuppipullo ihan kunnolla. XAMK vei peliä miten tahtoi ja peli oli paketoitu erätaukoon mennessä XAMK:n johtaessa jo 4-0. Tahti ei hyytynyt toiseenkaan erään vaan maaleja syntyi vielä toinenkin mokoma ja tuloksena 8-2 voitto.

Huru-Ukot 3 PTS

Huru-Ukoille jäi kauden ekoista peleistä varmasti myös ihan hyvä viba. Pinnatili aukesi jo heti ensimmäisessä pelissä XAMK:a vastaan ja esitys Viivelähtöäkin vastaan oli varsin miehekäs. XAMK pelissä Hurut sai alkuun muutaman tärkeän onnistumisen ja se kantoi lopulta voittoon asti. Viivelähtöä vastaan näytti myös pitkään että tulossa olisi tupla-voitto, mutta vähän loppui löpö koneesta koneesta viimieselle kympille, ja se maksoi pisteet tässä pelissä. Kuitenkin kaikenkaikkiaan  vahva ja stabiili kauden avaus

Minttusilmät 1 PTS

MInttusilmät oli varmasti perjantain pettynein joukkue. Esitykset ja pistesarake eivät näytä aivan samalta. Avauspelistä tulikuumaa vastaan tuli hieno nousu rinnalle, mutta rankkareille asti venynyt peli koitui tappioksi. Viivelähtöä vastaan ensimmöinen 20 minuuttia oli todella vahvaa tekemistä, mutta kun et itse tee maaleja kaveri tekee ja 3-1 johto hupena 3-5 tappioon. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan pidemmälle kauteen.

Alapiha 0 PTS

Alapiha ei varmasti ole pettynyt tuloksiin. Sen verran haastavaa oli saada rosteria kasaan perjantaille. Lopulta Alapiha sai raavittua rivit kasaan ja pelit saatiin pelattua. Alapihan tavoite on kuulema voittaa Divari, joten se maali on nyt askeleen lähempänä, sillä Liigapaikka meni käytännössä jo ekana iltana. Alapiha otti käkättimeen XAMK:lta 2-8 ja Viivelähdöltä 0-4

B LOHKO

Team KalU 9 PTS

KalU avasi illan pelinsä Haradia vastaan. Ottelun alku tuskin meni aivan suunnitelmien mukaisesti KalU:n ottaessa heti alkuun jäähyn korkeasta mailasta. KalUn onneksi Hazard ei tilaisuutta käyttänyt hyväksi vaan erän puolivälissä Riku Kasanen pääsi tekemään ottelun avusmaalin, mikä jäikin ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi. Toisen erän alussa KalU jälleen tarjoili Hazardille ylivoimaa, mutta pystyi pitämään oman maalinsa puhtaana. Alivoima pelaaminen kuitenkin sen verran pakkaa sai sekasin, että Hazard pääsi tasoittamaan pelin 1-1. Ottelun viimeisillä minuuteilla KalU onnistui kuitenkin luomaan Hazardin päätyyn tarpeeksi painetta, mikä poiki kaksi maalia ja ottelun voiton lukemin 1-3. Toinen peli Ahmoja vastaan olikin todella tiukkaa ja tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet pystyivät parantamaa omaa peliä rutkasti ensimmäisiin peleihin verrattuna. Ensimmäisessä erässä KalU otti ottelussa kuskin paikan viemällä joukkueensa erätauolle lukemin 2-1, mutta heti toisen erän alkuun Ahmat painoivat tasoihin ja ohi. Erän puolivälissä Kalle Savolainen pystyi vielä kaventamaan lukemia 3-4, mutta viimeisten minuuttien ilman maalivahtia haettu tasoitusmaali poiki lopulta Ahmoille 3 maalin etumatkan ja voiton 3-6.

Pöyryn Pantterit 6 PTS

Huilissa..

Team A-H-M-A 6 PTS

Jos perjantaina Ahmojen kone köhisi ja pahasti, eikä lääkettä tähän vaivaan löytynyt, niin ei se keskiviikon ensimmäisessä pelissä voinut sen paremmin. Ahmat kohtasivat ensimmäisessä pelissä Hazardin ja tiedossa oli kylmähköä kyytiä. Ahmat joutuivat heti nöyrtymään Hazardille joukkueen painellessa jo ekassa erässä 0-3 johtoon. Toisen erän alku näytti lupaavalta Saku Pulkkisen kaventaessa lukemia 1-3, mutta Hazard pystyi heti kuittaamaan tilanteen. Vielä ottelun viimeisillä minuuteilla Ahmat onnistuvat uudelleen kaventamaan lukemia 2-4, mutta tämän jälkeen Ahmoilla lämpesi tunteet liiaksi ja joukkue taistelikin loppu ottelun alivoimalla 3 vs 5. Hyvin puolustus kuitenkin kesti tämän ja ottelun loppulukemiksi jäi vain 2-4 Hazardin hyväksi. Yhden pelin mittainen lepotauko ja kriisipalaveri teki Ahmoille hyvää ja viimeiseen otteluun KalUa vastaan lähdettiinkin ihan eri henkisellä joukkueella. Heti ottelun alusta asti Ahmojen peli näytti triplasti paremmalta kun ensimmäinen peli ja joukkue alkoi löytämään pelin idean. Mikko Hyyryläinen pääsikin heti siirtämään Ahmat 0-1 johtoon. Vaikka kuitti tulikin tuplana takasin hyvin nopeasti, ei Ahmat antanut tunteiden kuumeta tästä. Toisessa erässä Ahmat paineli heti alussa tasoihin ja ohi. Edes KalUn kavennusmaali ei horjuttanut Ahman kovilla ollutta konetta, vaan joukkue pystyi ottamaan tasaisesta ottelusta lopulta 3-6 voiton.

Team HaiPro 6 PTS

Huilissa..

FC Hazard 3 PTS

Keskiviikkona oli pitkän tauon jälkeen myös Hazardin vuoro avata omat talvikauden pelinsä. Helpoimpia vastustajia ei Hazardille ekoihin otteluihin suotu, kun joukkue pääsi vääntämään Ahmoja ja KalUa vastaan. Ensimmäisessä ottelussa sai hieraista pari kertaa silmiä kun Hazard tarjoili milteimpä parastaan Ahmoja vastaan. Hazard pystyi hyvin hyödyntämään Ahmojen hukassa olleen pelin ja siirtyi jo ekassa erässä 0-3 johtoon. Toisen erän alussa Ahmat onnistuivat jo kaventamaan lukemia 1-3, mutta Janne Strömberg kasvatti etumatkaa 1-4. Erän lopulla Ahmat vielä pääsivät peliä kaventamaan 2-4, mutta Hazardilla ei missään vaiheessa ollut sen suurempaa huolta siitä, etteikö johtoasema pidä loppuun asti. Toinen peli KalUa vastaan tekikin jo tiukempaa. Heti alkuun Hazardille tarjoiltiin mahdollisuutta siirtyä ottelussa johtoon ylivoimalla, mutta aukkoja puolustuksesta ei vaan löytynyt. KalUn onnistuessa maalinteossa ekassa erässä, pääsikin Hazard aloittamaan toisen erän yhden maalin takaa-ajoasemasta. Erän puolivälissä Oskari Koppi onnistuikin livahtamaan KalUn puolustuksen ohi ja tasoitti lukemat 1-1. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt pisteisiin, sillä KalU pääsi lopulta ottamaan ottelusta voiton 1-3.