Tulokset

9 22   06.11.2013 21:00 h   -   5 - 3 Raportti

9 23   06.11.2013 22:00 h   -   6 - 0 Raportti

Otteluraportti

Positiivisuuden kautta pitää aina lähteä harrastekiekkoon. Jokaisella joukkueella oli tänään hienosti pelaajia matkassa ja hyvän kiekkoillan ainekset oli olemassa. Ensimmäisessä kohtaamisessa pelattiin laadukasta kiekko Jukurit OT:n sekä AC Päämajan kesken. Jukurit oli selvästi nuorisoa liukkaampia ja ensimmäisessä erässä se hallitsi peliä mielinmäärin. Tuntui että joka paikassa oli keltapaitanen ensimmäisenä. Hyvää hokia, jossa pelattiin rehtiä kiekkoa.

Toisessa ottelussa pelillisesti Sahara oli erinomainen. Joukkueen peli-ilo silmiä hiveltävää ja jokainen pystylätty meni omille lapaan. Esimerkkinä Jani Saiman loistava pystylätty. MAKS puolestaan esitteli uuden tuttavuuden Jani Ketolan, joka ei ainakaan nimellä ole pilattu. Ja mies tulee vielä Porin seudulta! Tottakai pelin hienoitena oli myös Saharan maalivahdin Jarkko Pöyryn upea nollapeli. Mies tokaisikin, että taisi olla eka ja viimeinen oranssi paidassa. Mutta varmsti kun Sahara jatkaa samalla tavalla, nollapelejä voi tulla vielä lisää. Ainakin voittoja tulee kauden mittaan, joukkue on kuitenkin kevään joukkue, joten Play-offeissa voi odottaa mitä tahansa.

Mutta kummallisuuksien kierros oli totisesti kyseessä. Ensimmäisen ottelu meinasi ratketa käytännössä toisen erän alkuun, kun erinomaisesti AC Päämajaa pystyssä pitänyt Janne Pirttinen loukkaantui kesken ottelun. 10 minuutin tauko ja lainavahti sisään. Jukurit iskikin heti kahdesta tilanteesta pelin 3-1:een. Mutta Päämaja tuli rinnalle ja ohikin. Valitettvasti tuomarin herkkä pilli puhalsi pelin poikki selkeästä rebound kiekosta. Näin maali hylättiin, ja kuulopuheen perusteella kiekko oli maalissa jopa ennenkuin vihellys ehti kuulua? Kohtalon ivana, Jukurit iskikin seuraavassa tilanteessa tilanteeksi 4-3 ja peli oli ratkennut. Vielä kyseenalaisen jäähyn aikana Jukurit iski pelin ratkaisun 5-3:een. Peli päättyi kokonaisajan tullessa täyteen, tosin muutama minuutti olisi ollut vielä peliaikaa, ottelun alkaessa hiukan ennakkoon. Mutta sääntöjen mukaan oikea ratkaisu ja parempi joukkue kyllä tällä kertaa voitti. AC Päämaja otti kiinni Jukurit OT:Ta mutta vielä ei riittänyt voittoon saakka.

Vielä on yksi kohtaaminen runkosarjassa keskenään, jossa nuorisolla on vielä revanssin paikka.

Toisessa kohtaamisessa peli meni läskiksi jo alusta alkaen. Sahara oli tänään hyvä ja todellakin ansaitsi pelin voittonsa. Tuomaristolta kuitenkin jäi selkeitä mailanhakkuita viheltämättä ja tämä alkoi pikku hiljaa käydä pelaajien mielenpäälle, ymmärrettävää. Tosin tuloskin osoittaa, kumpi joukkue hallitse hermonsa oudossa tilanteessa paremmin. Kun jäähy jää viheltämättä tuolta ja täältä, mutta samanlaisesta tilanteesta tulee sitten korvaavia jäähyjä toisaalta, käy se ymmärrettävästi stressaamaan. Pelin epäselvyys korreloitui kahden miehen "nyrkkitappeluna", josta kummallekin PRK ja yhden ottelun huili. Nämä eivät kuitenkaan kuulu harrastepelien henkeen vaikka kuinka alkaa vati vetämään jumiin.

Edelleenkin oikea joukkue voitti ja tästä kuitenkin on suunta vain ylöspäin.

Mitä mieltä, sana on vapaa? Kuitenkin tavoite on että MAHL sarjasta saadaan siisti sarja, jossa turhat huitomiset, koukkaamiset sekä mailapelaaminen saataisiin pois. Mutta silti pitää saada pelata tosissaan.