PUUMALIIGA LOPPUSUORALLA
Sunnuntai, 19 Helmikuu 2023 16:45

PL Kuhanen 

Puumaliigan loppu rupeaa lähestymään. Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros ennen kuin polkaistaan play-offit käyntiin. Sharksit jatkavat edelleen piikissä SBS Saimaan hengittäessä perässä kolmeen pisteen päässä. Wisu, Kapa ja Pinkit Puumat taistelevat vielä viimeisestä puolivälierä paikasta joka ratkaistaan 11.3.

 

Tulokset:

7 55 18.02.2023 10:00 h   -   8 - 0
7 56 18.02.2023 10:40 h   - Riusäbä   0 - 6
7 57 18.02.2023 11:20 h   KaPa-51 -   1 - 10
7 58 18.02.2023 12:00 h   Riusäbä - JiiKoo Hurjat   1 - 0
7 59 18.02.2023 12:40 h   - KaPa-51   0 - 3
7 60 18.02.2023 13:20 h   JiiKoo Hurjat -   2 - 1 (SO)
7 61 18.02.2023 14:00 h   UuNo -   3 - 0
7 62 18.02.2023 14:40 h   -   2 - 3
7 63 18.02.2023 15:20 h   - UuNo   3 - 2

 

Raportti:

 

MLI Sharks

Sharksit jatkoivat vahvaa tekemistään mitä on suorittanut läpi kauden. Ottelut olivat oikeastaan täyttä dominanssia alusta loppuun ja maaliero otteluissa tyly 18-1. Pallo ja naiset vain yksinkertaisesti liikkuvat liian nopeasti ja vastustajat ei millään meinaa kestää mukana. Kierroksen MVP:  Veera Pulkkinen 7+5, kuusi paunaa per peli ja papukaijamerkki.

 

Pinkit Puumat

Sarjakärki ei juurikaan jättänyt mahdollisuuksia vaan vastus oli auttamatta vaan liian kova. Alkukaudesta Puumat onnistuivat voittamaan Riu:n, mutta revanssissa Riu onnistui tylsyttämään täysin Puumien kynnet. Pieniä steppejä Puumat on kuitenkin ottanut eteenpäin eikä palloa koko ajan roiskittu summittain ylöspäin. Viime hetkien ratkaisut jäi vähän piipun puolelle ja parhaille maalintekopaikoille ei joukkue päässyt. Pelattavaa jää vielä viimeiselle kierroksella kun joukkue taistelee paikasta puolivälieriin. Kierroksen MVP: Siiri Aarnisalo 29 torjuntaa ja osa kunnon game-savereita, olisi voinut olla rumemmatkin lukemat taululla ilman hyviä torjuntoja.  

 

UuNo

Hoiteli WiSu:n kohtuu helposti ja jättäen vastustajan tylysti nollille. Toisessa pelissä SBS Saimaata vastaan tuli kahden maalin takaa tasoihin, mutta klassinen maalin jälkeinen vaihto kostautuu ja Saimaa karkaa taas maalin johtoon. Kovasta rynnistyksestä huolimatta digitaalit pysyy 2-3 tuloksessa loppuun asti ja voitto karkaa UuNoilta käsistä. Kierroksen MVP: Carina Calenius, pelin dynamo, monessa mukana molemmissa otteluissa.

 

SBS Saimaa

Voitto kulkue jatkui taas kahdella voitolla vaikkakin kone hieman yskähteli ja joutui tekemään täyden työn pisteiden eteen. Pallo liikkui kyllä välillä erittäin nätisti, mutta maalipaikoissa oli aistittavissa pientä tehottomuutta ja puolustaminenkin meinasi hieman välillä unohtua. Joutuu parantamaan otteitaan seuraavalle kierrokselle mikäli meinaa Sharksit lyödä. Kierroksen MVP: Piia Puhakainen voittomaali UuNoja vastaan ja muutenkin hyvät sekä varmat otteen molemmissa peleissä.

 

Riusäbä

Jos päästät omiin nolla maalia kahteen peliin niin sitä voi jo kutsua kovaksi suoritukseksi ja pisteitähän siitä ropisee. Puumia vastaan joukkue aloitti maalien tehtailun jo ensimmäisillä minuuteilla ja tasaiseen tahtiin lisäsi maaleja sarakkeeseensa. JiiKoo tiukka puolustus ja maalivahti aiheutti hieman ongelmia ja tästä Riu:lle maalin voitto Pöyryn osumalla kymmenen minuutiin kohdalla. Kierroksen MVP: Veeralle Koppi tarttui sen verran hyvin, että kirjautti itselleen kaksi nollapeliä.

 

JiiKoo Hurjat

Joukkue puolustaa kyllä suurella sydämellä, mutta maalinteko hieman ontuu ja voitot ollu kaudella tiukassa. Kierroksella kuitenkin yritys palkittiin ja joukkue kirjautti kauden toisen voittonsa Säbäcatsien kustannuksella voittamalla heidät rankkareilla. Joukkueen ehdoton MVP kierroksella: Linda Hänninen, erittäin varmoilla otteilla palloa maalilla liimannut torjui 27 kertaa. Lisäksi Linda urakoi SBS Saimaan maalilla kaksi peliä kirjauttaen pari kymmentä torjuntaa.

 

WiSu

Vähän meinasi teettää malinteko tuskaa ja ikävä kyllä, jos teet nolla maalia niin eipä sillä pisteitä hirveästi tule. UuNoja vastaan ei oikein joukkue päässyt maalipaikoille ja hyvä puolustus piti numerot kohtuullisina. KaPaa vastaan oli kyllä maalipaikkoja ja muutamia kertoja palloa painettiin päätyseinään melkein tyhjästäkin maalista. Nappi suorituksella viimeisellä kierroksella voi vielä yltää puolivälieriin, joten tsempattavaa riittää. Kierroksen MVP: Koko joukkue, jaksoi yrittää ja tsempata toisiaan vaikka tulos ei ollut ehkä paras mahdollinen.

 

KaPa-51

Aloitti vahvasti Sharkseja vastaan ja menikin ottelussa johtoon. Ilo oli kyllä lyhyt ja Sharksit ottivat nopeasti tämän jälkeen ottelun täysin hallintaansa ja paukuttelivat taululle kaksi numeroiset. Ei vaan millään riittänyt paukut haastaa Sharkseja. Toisessa ottelussa tiukkaa puolustamista ja hyvistä vastahyökkäyksistä KaPa rokotti vastustajaa kirjauttaen itselleen 3-0 voiton. Kierroksen MVP: Tiina Laitinen mallikasta pelaamista ja isossa roolissa ViSu voitossa.

 

Säbäcats

Peli kyllä kulki mukavan näköisesti. JiiKoo:ta vastaan avausmaali ensi minuuteilla ja ottelu muutenkin kohtuu hyvin hallussa läpi ottelun. Pieni nukahdus lopussa ja JiiKoo onnistuu puskemaan itsensä tasoihin ja vie lisäpisteen rankkareilla. SBS Saimaata vastaan johti ottelua kahteenkin kertaa, mutta aina Saimaa puski tasoihin ja lopussa vielä ohi. Saldona vain yksi piste vaikka pelilliset esitykset kaikin puolin olikin hyvää laatua. Kierroksen MVP: Riitta-Liisa Hallivuo, mukana kaikissa joukkueensa maaleissa.