SALIBANDYN KAIKKI VÄLIERÄ JOUKKUEET SELVILLÄ
Perjantai, 17 Maaliskuu 2023 14:02

SB Hokkanen

Perjantaina päästettiin lisää joukkueita kesäloman viettoon. Välierä joukkueet on nyt ratkottu ja pelit vaan kovenee jo lähenevää finaalia. Kaikki kolme otteluparia perjantaina meni poikki suoraan kahdessa ottelussa. Huru-Ukot järjestivät suoraan sanottuna super yllätyksen lähettäessä Hazardin lauluun suoraan kahdessa ottelussa. Alapiha otti taisteluvoitot kapoisella rosterilla Weikkosista. Divarin puolelle köllähtänyt KalU oli löytänyt kadoksissa olleet pelaajat ja saivatkin jalkeille melkein kolme kenttää eikä Viivelähtö pystynyt vastaamaan KalU:lle.

Tulokset:

9 PV1 17.03.2023 18:00 h   -   1 - 3

9 PV2 17.03.2023 18:40 h   -   4 - 3 (SO)

9 VE2 24.03.2023 20:40 h   -    -

Jos ottelut menevät kolmanteen peliin ne pelataan seuraavalla viikolla joko maanantaina tai keskiviikkona. Finaalit perjantaina 31.3 klo 18:00 - 22:00.

Raportti:

Hazard - Huru-Ukot

Huh huh olipahan ylläri minkä Hurut järjestelivät. Hurut ottivat käyttöön Hazardin tyylin pelata ja Hazard ei vaan löytänyt lääkkeitä tähän. Todella tiukkaa puolustusta läpi kauden harrastanut Hazard pääsi nyt pitämään palloa Hurujen puolustaessa todella tiukasti. Hurut aloittaa ottelussa maalinteon Häkkisen ranteen painuessa maaliin. Hazardin pallon pyörittely tuottaa tulosta ja Koskelin tasoittaa lukemat ajassa 12:30. Hurut taikovat vielä erän loppuun johtomaalin Viljakaisen osuessa Häkkisen tarjoilusta. Toisen erän alussa Hazard saa lisää shokkihoitoa kun Kurki vie Hurut kahden maalin karkumatkalle. Hazard painaa ottelun loppuajan päälle kun höyryjuna, mutta Hurujen uhrautuva peittopeli ja Havukaisen torjunnat pitävät lukemat samoissa ottelun loppuun asti. Huruille ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan.

Kokenut kehäkettu siirtyi hyökkääjän tontille toiseen otteluun ja verkot venyivät jo minuutin kohdalla kun Häyrinen lakaisi roskat maalinedustalta Hurujen verkkoon. Maalin jälkeen peli soljui samaan tyyliin kuin edellinenkin Hurujen puolustaessa. Ajassa 7:45 Hurut onnistuivat rakentelemaan tasoituksen kun ehkä hieman helpohko veto painuu alakulmaan. Erän loppu mennään maaleitta. Kurki on ottelun sankari ja vie Hurut johtoon 19:20. Lukemat pysyvät taululla samoina ottelun loppuun asti ja näin Hurut pääsivät tuulettelemaan paikkaa välierissä.

Alapiha - Weikkoset

Nyt oli kyllä Weikkosilla iskun paikka kun Alapiha joutui pelaamaan todella kapoisella rosterilla eikä taisi illan rosterin keski-ikä huidella yli neljässäkymmenessä. Ensimmäisessä pelissä joukkueella oli vielä kaksi vaihtomiestä, mutta toinen peli meninkin yhden vaihtarin voimin kun vanhalle staralle ei tullut tarpeeksi jääaikaa päätti mies lähteä lenkille. Alapihan suunnitelma oli selvä. Tiukkaa puolustamista ja kääntö nopeasti vastaa. Suunnitelma toimikin ihan mallikkaasti ja kellon näyttäessä 11:20 Alapiha siirtyi 2-0 johtoon Liukkosen ja Luukkosen osumilla. Erän loppuun Weikkoset kaventavat pienen flipperin jälkeen Niemisen toimesta. Toinen erä alkaa Weikkosilta erittäin vahvasti ja Pappila tasoittaa ottelun heti aloituksen jälkeen. Alapihan jalka painaa kun Weikkoset painavat päälle. Paine tuottaa tulosta ja Pappila siirtää toisella osumallaan Weikkoset johtoon ajassa 21:03. Alapiha karkaa ylivoimahyökkäykseen Pippurin käännöstä ja Liukkonen passaa Luukkoselle takikselle josta pallo varmasti maaliin ajassa 27:15. Enempää maaleja ei loppu minuuteilla nähdä ja Alapiha harjaa rankkareilla tärkeän voiton kun kaikki Alapihan vetäjät Liukkonen, Luukkonen ja Tanttu onnistuvat maalinteossa.

Toisessa pelissä humpan juoni oli sama kuin edellisessä. Alapiha puolustaa ja Weikkoset pyörittelevät peliä. Alapiha aloittaa ottelussa maalinteon Liukkosen toimesta joka ohjaa Pippurin kukkupallon maalinedustalta maaliin. Weikkoset jatkaa painostamista ja Alapihan Tiilikka joutuu kaivamaan takataskusta muutamat gamesaverit. Weikkoset saa palkinnon ajassa 20:26 Lankisen osussa. Ottelun lopussa Alapiha onnistuu taas kääntämään pelin omalta alueeltaan ja Liukkosen tarkka kaukolaukaus painuu maalinkattoon ajassa 28:17. Weikkosten viimeisten minuuttien mylläkkä ei tuota tulosta ja joukkue kuvien ottamisen jälkeen kesälomille.

Team KalU - Viivelähtö

Selvästi se kiinnostaa divarinkin pytty KalU:n pelaajia kun ukkoja oli penkki pullollaan toisinkuin aikaisemmilla kierroksilla. KalU ottaa nopean alun Peltorannan maalatessa jo 20 sekunnin kohdalla. Tämän jälkeen mennään pitkä pätkä ilman osumia KalU:n ollessa kuitenkin selvästi kuskinpaikalla ottelussa. Liikanen tekee erän viimeisillä sekunneilla tärkeän osuman vieden KalU:n kahden maalin johdossa tauolle. Toinen erä alkaa myös KalU:ta vahvasti ja Tiirikainen siirtää joukkueensa kolmen maalin karkumatkalle. Suurempaa kiriä ei viivelähtö onnistu virittelemään ja Mast kaunistelee vielä lukemia ottelun lopussa. Maalivahti Kekkoselle nollapeli vaikka torjuntoja ei montaa ottelun aikana kertynytkään.

Ensimmäisten sekuntien erikoismies Peltoranta aloittaa taas maalinteon tällä kertaa 10 sekunnin jälkeen. Tiirikainen lisää johtoa viiden minuutin kohdalla. Järvisalo ei anna KalU:n lähteä vielä karkumatkalle vaan kaventaa seuraavassa vaihdossa. Sitten mennäänkin pitkä pätkä ilman maaleja ja pientä tunteiden purkausta näkyy kentällä. Ajassa 24:15 KalU onnistuu rakentelemaan helpottavan maalin. Runonen paukauttaa maalinedustalta loppulukemat heti perään. Tästä Viivelähtö ei enää toivu ja näin joukkue voi aloitella kesälomat. Todella hyvä parannus Viivelähdölta toiseen peliin vaikka paukut eivät aivan riittäneet voittoon asti. Nostetaan KalU:lta vielä esiin Eetu Hölttä joka peitti vetoja läpi molempien otteluiden tai ainakin omissa puheissaan, muut tuskin näitä peittoja näkivät.