SUVIMAA KESYTTI KAIKEN!
Tiistai, 19 Syyskuu 2023 12:11

champ2023

Petri Suvimaa tuplamestarina - Kiitos Savon Golftiimille yhteystyöstä palkintojen osalta.

 

MAHL Golf Open pelattu Mikkelin Golfilla sunnuntaina 17.9.2023.

 

Toistamiseen järjestetty MAHL Golf Open pelattiin todella rajussa säässä. Kärki sai nimellisesti hyötyä, sillä kello 11.00 startattu ryhmä ehti väylälle 5 kun taivas aukesi. Puuskissa tuulta ja vettä vaakatasossa tuli yli 15 m/s nopeudella. Keskeytyksiä nähtiin ja kovassa oli huumori muutoinkin. Lopulta päädyttiin läpimärkinä siihen, että kisa pelataan 9 reiän mittaisena. Lyhennetty kisa ei silti jättänyt mitään jossittelua, sillä kovat olivat kovia myös tässä säässä.

 

Päivän keliennuste oli tiedossa, mutta siitäkin huolimatta kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 28 peluria, joista 26 osallistui kisaan ja lopulta 24 suoritti kisan läpi. Onneksi oli lopulta vain 9 reiän kisa?

 

Tämän vuoden kisaan oli selvästi herätty kovalyöntisten hahmojen voimin, sillä singleukkoja oli matkassa yhteensä 10 kpl:tta, joista rajuin tasoitus 0,1 löytyi Aki Kultaselta (saaden slopeksi -2). Viime vuoden scratch mestari Petri Suvimaa oli käsittämättömässä iskussa, herra naputteli etuysin tuossa kelissä kentän ihannetulokseen, 36 lyöntiä, saaden 22 pistebogey pistettä. Haastetta löytyi pääkilpailun puolella, jossa yli oman tasoituksensa pelasi lopulta kolme peluria.

 

MAHL OPEN

 

Pääkisan voittajaksi siis Petri Suvimaa, pistein 22. Runner-up ryhmässä parasta menoa tarjosi Saku Purhonen (20 pistettä), joka roikkui mestaruudessa viimeisille rei'ille saakka.

 

Pääkisan (pistebogey) tulokset:

pb 2023

Perinteinen sivukisa, suora lyöntipeli ilman tasoituksia, eli scratch. Kelin vaativuus näkyi sivukilpailussa, sillä vain 19 kilpailijaa sai tuloksen kaikille väylille. Pallohaukoille löytynee palloja pusikoista useammaltakin väylältä. Aivan omassa kastissaan oli siis mestari Suvimaa tässä, ei sanan sijaa kellään, ei vaikka muiden kisailijoiden parhaat olisi lyöty yhdelle kortille.

 

Sivukisan (scratch) tulokset:

scr 2023

Vaikka tuuli tuivertaa ja vettä tulee taivaalta saavikaupalla on golf-syksyä vielä hyvin jäljellä. Viime vuonna Mikkelin Golfilla pelailtiin vielä marraskuun alussa, eli kautta on takana vasta 2/3 -osaa.

 

Sivukilpailuina nähtiin lähimmäksi lippua kisa (väylä 3), jossa voiton nappasi 1 sentin turvin Matti Tiainen. Pisin lyönti kilpailu meni tuplamestari Petri Suvimaalle, 1,2 metrin turvin ennen Joonas Innasta. Kova lyöntisiä veijareita molemmat, sillä kisan jälkeen kävi ilmi, että herrat paukuttelivat pisimmät lyönnit hybridillä ja spoonilla ynnä muiden hukatessa pitkät draiverinsa pääosin valtion rautateille.

 

Kiitos kaikille osallistujille ja muuten hengessä mukana olleille. Ensi kaudella MAHL järjestää perinteiset golf-mittelöt, toukokuussa MAHL Texas Scramble (3-henkiskisa) ja syyskuussa MAHL Golf Openin (yksilökisa).

 

Palkinnot tänä vuonna jakautuivat seuraavasti:

 

Pistebogey:

1. Petri Suvimaa 22 pb

2. Saku Purhonen 20 pb

3. Aku Kaipainen 19 pb

 

Scratch:

1. Petri Suvimaa 36 lyöntiä

 

Lähimmäksi lippua:

1. Matti Tiainen

 

Pisin lyönti:

1. Petri Suvimaa

 

pete11  saku1

Tuplamestari Suvimaa, pisin lyöntikisa                                 Saku Purhonen - pääkisan kakkonen

 

aku2  matti3

Aku Kaipainen - pääkisan kolmonen                                     Matti Tiainen - lähimmäksi lippua