SALIBANDY KÄYNNISTI TALVIKAUDEN 2023-2024
Lauantai, 30 Syyskuu 2023 11:30

xamk

Niin se vain syksy saapui ja se tarkoittaa myös sitä, että MAHL salibandy kausi polkaistiin käyntiin. Tälle kaudelle muutettiin hieman pelitapaa ja kokeiltiin vähän uutta. Tasonmittauspelit jätettiin välistä ja kaikki 13 joukkuetta laitettiin yhteen sarjaan. Pelataan kaksinkertainen sarja 13 joukkueen kesken. Kahdeksan parasta menevät liigan playoffeihin, jotka pelataan paras kolmesta systeemillä. Heikoimmat viisi joukkuetta pelaavat divarin mestaruudesta yksinkertaisen sarjan. Uusiiko AHMAt jälleen mestaruuden vai joko olisi Verkkoverstaan vuoro, se nähdään keväällä.

 

Tulokset:

 

 MD # PVM.AikaKoti   VierasTulosRaportti
  1 1 29.09.2023 18:00 h   -   1 - 2 Raportti
 
  1 2 29.09.2023 18:40 h   -   3 - 2 Raportti
 
  1 3 29.09.2023 19:20 h   -   4 - 1 Raportti
 
  1 4 29.09.2023 20:00 h   -   3 - 2 (SO) Raportti
 
  1 5 29.09.2023 20:40 h   -   5 - 3 Raportti
 
  1 6 29.09.2023 21:20 h   -   5 - 2 Raportti

 

Raportti:

 

Huru-Ukot

Viime kaudella erinomaiseen suoritukseen yltänyt Huru aloitti kauden todella tiukoilla väännöillä. Haiproa vastaan tuli kirvelevä yhden maalin tappio. Weikkosia vastaan joukkue oli kaksi maalia perässä, mutta kaksi nopeaa maalia ja melkein heti perään kolmas maali toi pisteet Hurujen laariin.

 

Team Haipro

Viime vuodet todella pirteitä otteita esittänyt Haipro oli kierroksen ainut täydet pisteet ottanut joukkue. Vakkari runkoon oli tälle kaudelle hankittu myös muutama uusi vahvistus. Peli lähti rullaamaan heti mukavan näköisesti ja joukkue jaksoi puolustaa todella tiiviisti läpi otteluiden. Tulee varmasti kiusaaman isompiaan läpi kauden.

 

Weikkoset

Ponnistaa kauteen hieman uudistetulla kokoonpanolla tehtyään fuusion Kyynaamojen kanssa. Ensimmäisissä peleissä uudistunut joukkue vielä haki askelmerkkejä kohdalleen ja pistetili jäi aukaisematta.

 

XAMK

XAMK lähti toteuttamaan tuttua ja turvallista rennon letkeää menoaan ilman suurempia mailasta puristeluja. Vaikka ensimmäiseltä kierroksella ei tullut vielä pisteitä niin ei joukkue helpolla silti taipunut vaan kiusasi täysillä kärkikorin joukkueita loppuun asti.

 

Team KalU

Vuosia joukkojaan johdattanut Matilainen antoi soihtua eteenpäin ja kipparointi vastuu siirrettiin Murtoselle. Uusien draftauksien myötä KalU on kovempi kuin koskaan tai ainakin puheiden mukaan. No puheista tekoihin niin KalU kyllä näytti kovuutensa venyttämällä ottelun Verkkoverstasta vastaan rankkareille, mutta näissä Verkkoverstas oli parempi. Voittosarake aukesi kun XAMK joutui antautumaan KalU:lle, mutta kovan työn joukkue joutui voiton eteen tekemään. 

 

Verkkoverstas

Myös Verkkoverstas suoritti kipparin vaihdon tälle kaudelle, kun Sinkko luovutti soihdun Ere Karjalaiselle. Suurempia muutoksia rosterissa ei edellisiin vuosiin ole. Muutamia poisjääntejä täydennetty uusilla virtuooseilla. Hieman peli vielä haki uomiaan ja välillä meinasi mennä jopa kiukuttelun puolelle.  Siitä huolimatta kokemuksella viisi pistettä kuudesta taskuun ensimmäisellä kierroksella.