NAISTEN JA MIESTEN SALIBANDYT FINAALEJA VAILLE PAKETISSA
Tiistai, 26 Maaliskuu 2024 13:17

PL Junni

Kevät koittaa ja Puumaliigaa on jäljellä enää finaalikierros, mikä pelataan lauantaina 6.4. MLI Sharks nappasi runkosarjan voiton menettämällä vain yhden pisteen 16 ottelussa. Viime vuoden mestari Saimaa sijoittui runkosarjassa toiseksi ja näin menee suoraan välieriin Sharksien kanssa. Viimeisestä paikasta puolivälieriin käytiin tiukka taistelua Riusäbän ja Timanttien kesken. Joukkueet olivat  tasapisteissä, mutta keskinäiset ottelut menivät Riu:lle joten joukkue saa näiden ansiosta paikan puolivälieristä.

Pistepörsit oli vahvasti Sharksien ja Saimaan hallussa.

9 FIN 06.04.2024 17:20 h   -    -  Ennakko

SBS Timantit, Pinkit Puumat ja KaPa-51 jäivät puolivälierin ulkopuolelle, joten kolmikko ratkaisee alakerran paremmuuden pelaamalla kaikki kaikkia vastaan periaatteella. Keskinäisissä otteluissa Timantit on ollut vahvin voittamalla Pinkit molemmissa otteluissa, mutta KaPa-51 onnistui Timantit kerran voittamaan runkosarjassa. Pinkkien ja KaPa:n molemmat keskinäiset menivät Pinkeille.

Runkosarjan kolmonen Säbäcats saa vastaansa Riusäbän. Molemmat runkosarjan ottelut menivät Säbäcatsin nimiin. Viimeisellä runkosarjan kierroksella Riu sai vähän jo venähtäneen tappioputkensa poikki. Jatkaako joukkue nyt voittojen tiellä myös puolivälierissä?

Toinen puolivälierä on revanssi viimeiseltä runkosarjakierrokselta kun WiSu:n joukkueet kohtaavat nyt puolivälierissä. Edellisessä ottelussa oli tunnetta ja kummallakin joukkueella tuntui olevan pientä extra latausta otteluun. Molemmat ottelut runkosarjassa venyivät rankkareille asti joissa Ranta oli molemmilla kerroilla parempi. Kolmas kerta toden sanoo ja onko puolivälierissä Lappeen vuoro viedä rankkareilla. Joka tapauksessa jompi kumpi Wisun joukkueista pelaa mitaleista 6.4.

Team A-H-M-A - Hazard

Hazardilta vahva alku otteluun ja joukkue siirtyykin ensimmäisen vitosen aikana ottelussa johtoon. Ahmat aloittavat kovan painostuksen Hazardin tyytyessä tuttuun tyyliin puolustamaan ja iskemään vastahyökkäyksiä. Ahma saa palkinnon 11 minuutin kohdalla Pulkkisen osuessa. Sitten mennäänkin todella pitkä aika ilman merkintöjä. 25 minuutin kohdalla Hazard hiukan hölmöilee vapaalyönnin jälkeen väärän vaihdon muodossa. Ahmat kiittää ja kuittaa ylivoimalla 2-1 taululle. Pitkään ei lukemat näissä pysy Hazardin tasoittaessa heti seuraavassa vaihdossa. Enempää ei maaleja nähdä ja voittaja ratkotaan rangaistuslaukauksilla. Ahmat voittaa rankkarit ja ottaa ensimmäisen kiinnityksen kohtia finaalia.

Toinen ottelu alkaa Hazardin kannalta todella murheellisesti kun loistavia otteita maalilla esittänyt Hämäläinen saa maalinedustalla kynsilleen ja joutuu keskeyttämään ottelun. Pienen tuumailun jälkeen Verkkoverstaan Mattila käydään etsimässä pukukopista Hazardin maalille. En tiedä menikö Hazardin pasmat vähän sekaisin vai mitä tapahtui, mutta kentällä oli tämän jälkeen vain yksi joukkue. Tai oikeastaan sen yhden joukkueen yksi pelaaja. Pettinen mätti Ahmoille 7 maalia ensimmäisen erän aikana ja ottelu oli taputeltu. Toinen erä meni enemmän ja vähemmän pelaillessa.

Verkkoverstas - Alapiha

Ei ihan arvoisensa välierä kun molemmat joukkueet pelasivat todella kapeilla rostereilla. Alapiha tuli otteluihin yhdellä vaihtomiehellä ja Verkkoverstas puolestaan kahdella vaihtomiehellä. Ensimmäisessä ottelussa Alapiha oli avauserän totaalisesti telineissä ja Verkkoverstas rokotti armottomasti vieden erän 6-1. Toisessa erässä Verkkoverstas tyytyi puolustamaan ja hyvästä kiristä huolimatta Alapiha jäi kahden maalin päähän.

Toinen ottelu alkoi huomattavasti varovaisemmissa merkeissä kuin edellinen. Molemmat joukkueet selvästi vältteli virheitä ja hiukan taidettiin ylimääräisiä askeliakin säästellä. Alapiha oli ottelussa ehkä hiukan enemmän niskanpäällä. Näytti jo, että Alapiha tasoittaa ottelusarjan, mutta vielä Verkkoverstas onnistui maalinedusta hässäkästä tasoittamaan ottelun minuutti ennen loppua. Rankkarikilpailussa pientä purnausta aiheutti Alapihan hylätty rankkari. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta kahdeksannessa parissa Säynäjoen osuessa. Verkkoverstas finaaliin suoraan kahdessa ottelussa.