SALIBANDYT PAKETTIIN, AHMAT JA SAIMAA UUSIVAT MESTARUUTENSA
Maanantai, 08 Huhtikuu 2024 12:20

Ahmat mestari

Pitkä kausi salibandyssa päätökseen. Uusinto viime vuoden finaalista ja jälleen Ahmat parempia. Finaalin ottelut olivat erittäin tiukkoja ja kahdessa ottelussa mentiin rankkareille asti.

Finaalin tulokset

1 FIN 06.04.2024 10:40 h   -   6 - 5 (SO) Raportti

1 FIN 06.04.2024 12:00 h   -   3 - 2 Raportti

1 FIN 06.04.2024 13:20 h   -   4 - 3 (SO) Raportti

Ottelu 1, Ahmat - Verkkoverstas 6-5 (SO)

Olipahan vauhdikas alku otteluun. Verkkoverstas teki ottelun alussa käytännössä mitä halusi ja Ahmat tulivat perässä. Kellossa 10:30 ja taululla 5-0 johto Verkkoverstaalle. Pieni hyvän olon tunne puseroon ja Ahmat rupesivat maali kerrallaan kirimään Verkkoverstasta kiinni. Ensimmäisen erän loppuun Ahmoille ensimmäinen kavennus. Toistaa erää pelattu reilut viisi minuuttia ja Ahmat tulevat jo kahden maalin päähän. Pientä kiukuttelua ja turhautumista rupeaa olemaan ilmassa ja Ahmat painavat kovaa päälle. Ajassa 26:40 Helttunen tuo tarkalla yläkulmalaukauksella Ahmat jo maalin päähän. Noin puolitoista minuuttia ennen loppua Pylkkänen voittaa maalin edustalla irtopallon ja syöttää Pettiselle takatolpalle ja pelin tasan 5-5. Rankkarit edessä ja ratkaisu saadaan viidennessä parissa kun Kauppi upottaa rankkarin varmasti maaliin. Ahmoille ensimmäinen kiinnitys pyttyyn.

Ottelu 2, Ahmat - Verkkoverstas 2-3

Verkkoverstas oli nyt ottelussa selkä seinää vasten. Ahmat aloittavat ottelussa maalinteon viiden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen molemmissa päissä hyviä paikkoja, mutta maalivahdit on rautaa ja esittävät monia hyviä torjuntoja. Verkkoverstas tasoittaa ottelun ajassa 12:10 Lahtisen osumalla ja tasalukemissa mennään myös erätauolle. Toinen erä alkaa Ahmoilta vahvasti ja Pulkkisen veto hieman lurahtaa maaliin Peuran käden kautta. Verkkoverstas hakee vimmatusti tasoitusta ja saakin palkinnon 19:30 kun Pitkänen lyö ilmasta pallon maalin läheltä maalia. Pieni suvanto vaihe ottelussa ja molemmat joukkueet välttävät selvästi virheitä. Ajassa 27:30 Mäkinen pääsee napauttamaan pallon pienen maalinedus hässäkän jälkeen Ahman verkkoon. Samassa Ahmojen Parkkinen menettää hieman kontrollia ja testaa Oxdogin kestävyyttä jäähyn arvoisesti. 2:30 peliä jäljellä ja Verkkoverstas kaksi minuuttia siitä ylivoimalla. Pientä jännitystä oli Verkkoverstaallakin ylivoimansa suhteen ja Ahmat oli lähellä onnistua muutamia kertoja karvaamaan pallon alivoimalla pois. Verkkoverstas pelaa viisaasti kelloa pois ja kestää Ahmojen viimeisen 30 sekunnin rynnistyksen. Verkkoverstaalle 3-2 voitto ja ratkaisua haetaan kolmannesta ottelusta.

Ottelu 3, Ahmat - Verkkoverstas 4-3 (SO)

Se on sitten tulos tai ulos ottelu. Jos toisessa ottelussa oli varovaisuutta ilmassa niin oli tässäkin. Ahmat aloittavat ottelussa maalinteon Laihon osuessa vaikeaan vähän ilmassa tulevaan poikkariin. Osuma ei ole mikään paras, mutta tarpeeksi hyvä että pallo maalille asti menee ja yllättää Peuran maalilla. Pari minuuttia tästä Kauppi upottaa poikkarin vuoren varmasti maaliin. Verkkoverstas sisuuntuu ja Pitkäsen tarkka kaukolaukaus uppoaa aivan riman alle. Enempää ei ensimmäisessä erässä enää nähdä. Lahtinen tasoittaa ottelun pitkällä kantilla ajassa 18:45. Ahmoille tapahtuu pieni nukahdus ja Pitkänen saa katsella ja leipoa palloa aivan rauhassa Ahmojen maalin takana. Pitkänen katsoo Pietarisen hyvän nousun pakin paikalta, joka sijoittaa pallon varmasti lähes tyhjään maaliin. Ajassa 24:33 Verkkoverstas jäähyilee ja Ahmat kiittää. Parkkinen leipoo palloa viivassa ja toimittaa tarkan sijoituksen takanurkkaan ja ottelu taas tasan. Enempää ei maaleja nähdä ja rankkareilla ratkotaan mestaruus. Ratkaisu syntyy viidennessä parissa Kaupin ollessa taas ratkaisijana ja Ahmojen juhlat voivat alkaa.

saimaa mestari

SBS Saimaa otti kolmannen peräkkäisen mestaruuden Puumaliigassa.

Sijat 7-9

Ensimmäisessä sijoitusottelussa kohtasivat Timantit ja Pinkit Puumat. Ottelu oli käytännössä alusta asti täysin Timanttien hallussa ja Timantit vyörytti hyökkäyksiä Pinkkien päätyyn jatkuvasti. Ensimmäinen maali nähdään kuitenkin vasta 23 minuutin kohdalla Syrjäläisen pyöräyttäessä näyttävän vanhanaikaisen Pinkkien maaliin. Pinkit tulevat kuitenkin vielä. Ajassa 27:08 Marttinen toimittaa palloa sivuvaparista maalille ja Eronen pääsee lyömään pallon maalin edustalta maaliin. Enempää ei normiajalla enää maaleja nähdä. Purhonen onnistuu rankkarista ja Timantit puolestaan epäonnistuu ja näin Pinkeille voitto rankkareilla.

Toisessa ottelussa kohtasivat KaPa ja Pinkit Puumat. Ottelu oli todella tasainen ainakin tilastollisesti. KaPa ehkä hieman enemmän ottelua hallitsi ja loi parempia maalipaikkoja. Näytti jo siltä, että tässäkin ottelussa nähdään rankkarit. KaPa oli toista mieltä ja viimeisellä minuutilla Keränen onnistuu maalinteossa. Maalin johto kestää loppuun asti ja KaPalle voitto.

Viimeisessä ottelussa Timantit ja Kapa ratkaisevat lopulliset sijoitukset. Timantit tarvitsivat voiton normiajalla voittaakseen alasarjan. Ottelu alkaa pienoisella Timanttien hallinnalla. Kympin kohdalla rupeaa tapahtumaan molemissa päissä. Ensiksi Timantit kahdella todella nopealla maalilla kahden maalin karkumatkalle. Kapa kuitenkin kaventaa heti seuraavassa vaihdossa ja erätauolle mennään Timanttien johtaessa maalilla. Toisen erän alku hieman tunnustellaan, mutta niin vain Timantit tekevät kaksi nopeaa maalia karaten jo kolmen maalin karkumatkalle. KaPa hakee kavennusta ja saakin palkinnon ajassa 26:40. Enempään ei enää KaPalla rahkeet riitä ja Timantit ottavat kolmen pisteen voiton, joka riittää alasarjassa 7. sijaan. KaPa 8. ja Pinkit Puumat 9.

Puolivälierät

Ensimmäisessä puolivälierässä kohtasivat runkosarjan 3. Säbäcats ja 6. Riusäbä. Runkosarjan molemmat kohtaamiset menivät Säbäcatsin nimiin. Riusäbän kausi on ollut hieman ailahteleva, mutta otteet ovat parantuneet kevään pelien lähestyessä. Niin kuin tämä puolivälierä osoitti. Säbäcats aloittaa maalinteon ensi minuuteilla Kurosen osuessa ja maalin jälkeen mennään Säbäcatsien komennossa. Riu pääsee peliin mukaan pienen alkushokin jälkeen. Paine siirtyy enemmän ja enemmän Säbäcatsien päätyyn. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan enempää maaleja nähdä. Ajassa 20:45 rupeaa tapahtumaan, kun Riu saa vihdoin palkinnon hyvästä painostamisesta Hahl:n osuessa. Lisää tulee ajassa 23:55 kun joukkueen GM Ojala vie Riun johtoon. Säbäcats hieman tuskastuu ja ajassa 25:42 Riu siirtyy jo kahden maalin johtoon Mäkelän osumalla. Säbäcats suunnittelee aikalisän avulla uusia juonia, mutta Riun johto kestää loppuun asti ja näin matka käy Sharkseja vastaan välieriin.

Toisessa puolivälierässä WiSun joukkueet iskivät yhteen. Ei kahta ilman kolmatta, joten tässäkin kohtaamisessa mentiin rankkareille asti ennen kuin voittaja saatiin selville. Itse ottelussa Ranta oli ehkä hieman enemmän pelin päällä ja pääsi kaksi kertaa pyörittelemään ylivoimaakin ottelun aikana. Niin vain digitaalit näyttivät 0-0 tulosta ottelun lopussa. Edelliset rankkarikilpailut hävinnyt Lappee onnistui tällä kertaa rankkareilla paremmin ja jatkoi matkaa välieriin Saimaan vastustajaksi.

Välierät

Ensimmäisessä välierässä runkosarjan voittaja Sharks sai vastaansa puolivälierissä hieman yllättäneen Riusäbän. Ensimmäisen kymmenen minuuttia Riu pystyi roikkumaan mukana tuloksessa, mutta sen jälkeen rupesi maalipaikat realisoitumaan myös tulostaululle. Tasaiseen tahtiin Sharksit onnistuivat maalinteossa ottelun loppuun asti ja digitaalit seinällä näyttivät 8-0 ajan tullessa täyteen.

Toisessa välierässä kohtasivat viime vuoden mestari Saimaa ja WiSu Lappee. Ottelu alkaa Saimaan komennossa. Ensimmäiset maalit nähdään viiden minuutin kohdalla, kun Saimaan Valta tekee kaksi nopeaa maalia samaan vaihtoon. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähdä vaikka paikkoja siihen olisi kyllä ollut. Toista erää ei keretä pelata kuin reilu pari minuuttia niin Saimaa iskee taas kaksi nopeaa maalia ja näyttää marssivan finaaliin Sharksia vastaan. 25 minuutin kohdalla Sharks osuu viidennen kerran ja nyt on jo varmaa, että Lappee ei enää tästä nouse. Lappee onnistui viimeisillä minuuteilla vähän kaunistelemaan lukemia taululla, ettei puhtaasti nollille jäänyt. Saimaa oli vaan liian kova voitettavaksi.

Finaali ja pronssi

Pronssista pelasivat Riusäbä ja WiSu Lappee. Pieni vesitauko Lappeelle rankan välierän jälkeen ja ei muuta kuin pronssipeliin huilannutta Riuta vastaan. Hieman ehkä näkyy Lappeen otteissa edellinen peli Riun painaessa päälle. Ajassa 6:57 Riulle ensimmäinen maali Paasosen osuessa. Ojala tuplaa johdon ensimmäisen erän lopussa ja erätauolle mennään Riun kahden maalin johdossa. Toisessa erässä Lappeekin onnistuu rakentelemaan muutamia hyviä paikkoja, mutta Riun johto kestää taululla. Ajassa 21:39 Mäkelä lyö taululle jo 3-0 lukemat ja lukemat kestävät digitaaleissa loppuun asti. Riulle pronssit kaulaan ja kesälomille.

Viime vuoden finaalin uusinta. Tällä kaudella Sharksit vei molemmat runkosarjanottelut jättäen Saimaan nollille molemmissa otteluissa. Ottelu alkaa ehkä hieman varovaisissa merkeissä molempien joukkueiden pelatessa erittäin tarkasti välttäen virheitä. Ensimmäinen maali nähtiin kymmenen minuutin kohdalla kun Käyhkö laittaa pallon takatolpalta ilmasta sisään. Pienen tuomareiden palaverin jälkeen maali hyväksytään. Muutamia maalipaikkoja erässä vielä nähdään, mutta lukemat pysyvät 1-0 erän loppuun asti. Toisessa erässä Sharks hakee vimmatusti tasoitusta, mutta Saimaa puolustaa todella tiiviisti ja onnistuu pitämään Sharksien pistelingot pimennossa. Ajassa 25:10 ilmassa pientä ratkaisun makua kun Saimaan Kuparinen siirtää joukkueensa 2-0 johtoon. Sharks painaa viimeiset minuutit päälle, mutta Saimaan puolustus kestää. Lopulliset 3-0 lukemat taululle lyö Essi Puhakainen ajassa 29:44 ja näin SBS Saimaa pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Kiitos kaikki mukana olleet joukkueet ja taustahenkilöt, sekä tietysti tuomarit ja toimitsijat. Hetki happea salibandysta ja toukokuussa mennään PMT merkeissä.

SALIBANDYN MANAGER KESÄ 2024

Salibandy Manager kesäsarja tulee taas!

MAHL Manageriin ilmoittaudutaan yksittäisenä pelaajana ja ennen otteluiden alkua nimetyt managerit draftaa joukkueeseensa ilmoittautuneet pelaajat julkisessa varaustilaisuudessa. Varaustilaisuus pidetään ennen pelien alkua Bar Domissa. Varaustilaisuus videoidaan ja julkaistaan ensimmäisten kierrosten osalta.

Varaustilaisuudessa jokainen manageri valitsee omalla vuorollaan ilmoittautuneista pelaajista omat pelaajansa. Kaikki pelaajat varataan omiin joukkueisiinsa ja tämän jälkeen kasassa on 4-6 joukkuetta MAHL salibandyn manager sarjaan