JÄÄPALLON EDETTY PUOLIVÄLIN KROUVI
Maanantai, 17 Joulukuu 2018 20:01

 

 

MAHL jääpallon runkosarja on edennyt puoliväliin. Seitsemän joukkueen sarjassa 4 parasta menee pelaamaan mitalleista, kolme heikointa pelaa playout pelit sijoista 5-7. Nyt on aikalailla jo selvää, että tiukkaa tulee olemaan viivan tuntumassa. Yllätyksiä on alkukaudesta nähty ja jokainen peli voi kääntyä mihin suuntaan tahansa. Sen osoitti myös viime sunnuntain kierros jossa MPU ryösti bussitaktiikallansa KaPolta pisteet.

 

SARJAKATSAUS

 

OLA OY - 9PTS

Ola on aloittanut kautensa vahvasti. Joukkue on tasainen, Antti Pöyryn sekä Roope Vehviläisen jääpallokokemuksella joukkue etenee tällä hetkellä vankassa sarjajohdossa. Jouni Lahtinen on joukkueen sielu maalissa, joka antaa jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittaa.

 

WHL - 9PTS

Joukkueesta poistui muutama aika kovakin pelimies. joukkue hajosi ja uutta laitetettiin pystyyn, kahdesta eri lähteestä. Nyt harmonia pelaamiseen on löytynyt, uusia tähtiä on syntynyt jääpallotaivaalle Mikkelissä. Tero "Edu" Kettunen on hurmannut kaikki kentillä, myös Kamppari väen. Sopimustarjouksia onkin kuulemma pöydälle ilmaantunut, toki vielä kakkosjoukkueen riveihin, mutta pitkä ei ole matka sielä ykkösjoukkueeseen. Tero Kettunen on tällä hetkellä pistepörssin kärki ja pelaa tällä hetkellä vakuuttavasti, ollen koko joukkueen hyökkäyspelin sielu. Muutenkin lähinnä kiekko- ja säbämiehistä koottu joukkue on ollut alkukauden piristys.

 

MAKS-91 - 8PTS

Vanha jaksaa, kun siihen isketään muutama piristysruiske aina välillä. MAKS-91 joukkueella on todella vahva perusrunko, johon on hyvä aina rakentaa. Nyt rosteriin on saatu lisättyä koko sarjan ehkä paras maalivahti Marko Hänninen, sekä maaliruisku Mika Häkkinen. Näiden miesten, sekä Jani Kokon että Marko Paukun johdolla joukkue voi voittaa vaikka koko sarjan.

 

KAPO - 5PTS

Vaikka joukkue on pelannut hieman "nihkeä" alkukauden, on se silti sarjan nelosena. Tämä kertoo vankasta rutiinista, joka tässä joukkueessa on. Joukkue herää ehkä hieman hitaasti, mutta on tärkeillä hetkillä sitten kovempi kuin koskaan. Tämä joukkue parantaa joka kierroksella ja yksi ainut tähtäin on sillä silmissä, mestaruus.

 

MPU - 5PTS

Ongelmaksi alkaa koostua rosterin pieni koko. Joukkue pelasi viime kierroksen 6-7 kenttäpelaajalla, kierroksella oli 3 ottelua. Tämä määrittelee silloin myös joukkueen taktiikan, bussi maalinedustalle niin tulosta tulee. MPU otti yllätysvoiton KaPosta pelaamalla tiivistä puolustuspeliä ja iskemällä tehokkaasti vastaan. Joukkueella kuitenkin riittää hyökkäyksessä voimaa, Nissinen- Viitikko omista puheistaan huolimatta pysyy vielä hyvin nuorten vauhdissa mukana. Tehoja tulee jokaisessa pelissä ja molemmat keikkuu pistepörssin TOP 5 paikoilla. MPU on kevään villikortti joukkue, joka oikealla taktiikalla jopa nostella kannua.

 

LITTARIT - 4PTS

Joukkue kehittyy koko ajan. Matti Paksu on saanut koottua laadukkaan ja hyvä henkisen joukkueen. Joukkueessa on tarvittavaa rentoutta ja taitoa. Jesse Kiukas ja Lasse Paasonen olivat hyviä hakua viimeisllä metreillä, muutama GM oli jo miehet unohtanutkin. Kevään kierroksilla jos joukkue saa muutaman lisäpisteen ja oppii voittamaan tiukat pelit niin varmasti on kyseessä mitallipeli joukkue. Viime kierroksella joukkue teki viime hetken sulamisen WHL:ää vastaan, niihin ei ole kevätkierroksilla enään varaa.

 

CANARIAN PALLO - 0PTS

Ensimmäiset pisteet antaa vielä odottaa hetkeään, mutta joukkueessa on nuorta potentiaalia. Pientä kärsivällisyyttä niin varmasti tulee voittoja jo seuraavissa peleissä. Vauhti ja into on tämän joukkueen ase ja turma. Sopiva suhde näiden kahteen niin hyvä tulee.

 

 

Jääpallo jää nyt joulutauolle ja palaa peleihin 13.1.

 

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!