BAR DOM:N YLIVOIMAA, HC KARLA YLLÄTYKSEEN
Perjantai, 27 Syyskuu 2019 00:00

JK karla

Jääkiekon ikämiessarja starttaa marraskuussa! Mukaan sarjaan ovat nyt myös tervetulleita kaikki +35 pelaajat. Jokaisessa joukkueessa saa olla mukana viisi (5) pelaaja, jotka ovat vähtintään 35-vuotiata. Maalivahtien ja naispelaajien osalta ikärajoitteita ei ole. Yli 40-vuotiailla (ennen 1.1.1981 syntyneet) lisenssipelaajilla on oikeus pelata mukana sarjassa.

Maanantai 23.9.2019

BAR DOM - Mikkelin Golf HT 11-1 (3-1, 8-0)

Viime viikolla kautensa aloittaneet Bar DOM ja Golf HT avasivat viikon 39 kiekkokierroksen. Verkkaisella vauhdilla edenneessä avasuerässä ensimmäiset paikat tulivat Golf HT:lle, mutta maalinteossa ei onnistuttu. Bar DOM löysi ottelussa ensimmäisenä maalijyvän, kun Stanislav Tarabarov (1+0), Mikko Nevänoja (3+2) ja Petri Lehtonen (1+3) onnistuivat maalinteossa erän puolivälin paikkeilla. Erän lopulla myös Golf HT onnistui maalinteossa, kun Teemu Niemisen (1+0) maalille toimittama kiekko löysi hieman onnekkaastikin maaliin. Toisessa erässä Bar DOM sai pelinsä rullaamaan ja joukkue tyylitteli toinen toistaan komeampia maaleja läpi erän. Nevanojan ohella viiden tehopisteen iltaa vietti Antti Laakso (1+4).

Virve - Hearts 2-5 (1-1, 1-4)

Illan toisessa ottelussa kohtasivat uusi tuttavuus Virve ja kesän siirtomarkkinoilla MAHL:n 2-divaria tyhjentänyt Hearts. Avauserää hallitsi hienokseltaan Virve joka siirtyi pelissä 1-0. Erän lopulla Hearts onnistui tasoittamaan pelin ja toisen erän alussa siirtyikin heti johtoon. Tämän jälkeen kaukalon otti haltuun Suonenjoen oma poika Joonas Kauppinen. Kiekko- Karhujen kasvatti pamautti suoraan syötöstä lukemat 1-3 ja tämä oli viimeinen niitti kamppailulle. Illan Kauppinen kruunasi vielä syöttämällä Tommi Martikaisen viimeistelemän 5-1 osuman. Ottelun 3 tähteä Hearts Joonas Kauppinen (1+1): Herra ja Hidalgo, määrää kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella, 2 tähteä Hearts Ville Laine (2+1): Keräsi hyvät tehot Kauppisen varjossa, 1 tinanappi Virve Ilari Hämäläinen (2+0): Vastasi molemmista Virven maaleista.

Tiistai 24.9.2019

Top 10 - Pitkäjärven Ponnistus (3-4, 0-2)

Tiistain ensimmäisessä ottelussa Top 10 avasi kautensa ja Pitkäjärven Ponnistus pelasi jo toisen ottelunsa. Ponnistus oli ottelun alusta lähtien yllättävän hyvällä jalalla liikkeellä, mutta TOP 10 onnistui kuitenkin pitämään pelin tasaisena ensimmäisen erän ajan. Toisessa erässä PiPo latoi vielä kaksi maalia, joista toisen tyhjiin. Tämä ottelu muutti hieman ennakkoon kaavailtuja voimasuhteita ja synnytti tasonmittaukseen hieman lisää mielenkiintoa. PiPon pelaajista Otto Noponen ja Jetro Puranen iskivät kaksi maalia mieheen. Top 10:n tehokkain oli tehot 0+3 kasannut Pekka Lipiäinen.

Patteri Baari - HC Karla 2-8 (1-2, 1-6)

Myös tiistain toinen ottelu tarjosi etukäteiskaavailuihin nähden yllätyksen. HC Karla oli todella vahva ja selkeästi treenanneen oloinen, kun taas Patteri Baari oli ehkä vielä henkisesti kesälaitumilla. Karlan nippu oli todella yhtenäinen ja onnistumisia tulikin laajalla rintamalla. Ainoa ilman tehomerkintöjä jäänyt pelaaja Karlalta oli Jussi Huttunen. Karlan ykkösnyrkki Ilkka Kari (4+1) - Janne Myyryläinen (0+5) - Arttu Putkinen (1+2) teki vastustajan puolustuksesta suorastaan reikäjuustoa ja napsi huolella kakkossyötötkin mukaan pöytäkirjaan. Myrskyvaroitus on annettu, HC Karla tulee tällä kaudella kovaa!

Torstai 26.9.2019

ESE CXX - SuomU 2-5 (1-0, 1-5)

Kiekkoillan avasivat jo viime viikolla kauden aloittaneet ESE ja SuomU. Tasaista ensimmäistä erään hallitsi ESE joka onnistui maalinteossa kertaalleen Jarmo Tolvasen (1+1) toimesta. Toisen erän alkuun SuomU sai salama-alun, kun Sami Kallio (1+0) ja Pauli Homan (1+1) siirsivät  joukkueen johtoon jo 52 sekunnin jälkeen. ESE tuli vielä kerran rinnalle Jesse Dufvan (1+1) toimesta. Tämän jälkeen SuomU lisäsi hieman vauhtia ja käänsi peliä jatkuvasti kohti ESEn maalia. Erän loppupuolella se onnistui kolmesti maalinteossa ja vei pisteet nimiinsä.

Observis HC - Sahara 2-5 (1-1, 1-4)

Viikon viimeisessä ottelussa avasivat Observis ja Sahara kautensa. Observis aloitti ottelun terävästi siirtyen ylivoimalla johtoon Eemil Kutvosen (2+0) onnistuessa maalinteossa. Eränpuolivälissä Saharan Santtu Summanen (2+1) riisti hyökkäysalueella kiekon ja iski etukulmasta Saharan tasoihin. Saharan tehohetki sattui toisen erän puoliväliin, kun Jani Tirkkonen (1+0) iski 1-3 ja hetken päästä isä ja poika Hämäläinen soittelivat viulua kymmen sekunnin sisällä. Lopussa Observis onnistui Kutvosen toimesta kavennuksessa, mutta lisämaaleja ei enää nähty.