SALIBANDYN MANAGERSARJASSA ENSIMMÄINEN KIERROS RUNKOSARJAA PELATTUNA!
Torstai, 09 Tammikuu 2020 11:12

SBM talvi2019

Joulutauon jälkeen pelattiin salibandyn managersarjassa viimeiset ottelut runkosarjan ensimmäiseltä kierrokselta. Kentällä nähtiin kaksi jännittävää ottelua kun Dom ja Metatavu, sekä Cafe Keidas ja Mikkelin Tilitoimisto kohtasivat. Dom onnistui voittamaan oman ottelunsa ja säilytti näin kärkipaikkansa sarjataulukossa. Cafe Keidas hävisi oman ottelunsa rankkareilla, mutta ansaitsi häviöstä yhden pisteen ja nousi Sohvan ohitse sarjataulukon toiselle sijalle. Lepovuorossa ollut Sohva tipahti tasapisteissä Keitaan kanssa sijalle kolme. Mikkelin Tilitoimiston ja Metatavun sijoitukset pysyi ennallaan, Tilitoimiston ollessa nelosena ja Metatavu hännillä.

Perjantaina pidetään managersarjassa trade day ja täydennys draft, jossa joukkueet kokee hieman muutosta. Trade day:tä varten jokainen manager on suojannut omasta joukkueesta 3 kenttäpelaajaa, sekä automaattisesti suojattuja pelaajia ovat manager, maalivahti ja kummipelaaja (mikäli mv on myös kummipelaaja, saa joukkue lukita neljännen kenttäpelaajan). Jokaisella joukkueelle on siis suojattuna yksi kentällinen pelaajia. Sarjataulukon hännillä oleva Metatavu saa valita ensimmäisenä mistä tahansa joukkueesta suojaamattoman pelaajan omaan joukkueeseensa. Näin edetään kierros sarjataulukon häntäpäästä kärkeen ja toinen kierros kärjestä häntäpäähän. Molemmilla kierroksilla jokaisesta joukkueesta voi valita vain yhden pelaajan. Jo kerran joukkuetta vaihtanutta pelaajaa ei voi valita enää uudelleen toiseen joukkueeseen. Pelaajakaupan jälkeen pidetään perään täydennys draft, jossa jokainen joukkue täydentyy vielä kahdella uudella pelaajalla. Myös täydennys draft käydään samassa valinta järjestyksessä.

Perjantain jälkeen onkin kasassa uudistuneet joukkueet, josta lähtee tieto pelaajille heti perjantai-illasta. Pelit jatkuvat jälleen keskiviikkona 15.1.2020 klo 20 Rantakeitaalla. Tuolloin pelivuorossa ovat Dom, Sohva, Metatavu ja Mikkelin Tilitoimisto.

5 9 08.01.2020 20:00 h   DOM  -  Metatavu   8 - 6
5 10 08.01.2020 21:00 h   Cafe Keidas  -  Mikkelin Tilitoimisto   3 - 4 (SO)

DOM vs Metatavu 8-6

Metatavu otti sähäkän alun Domia vastaa ja pyöritti peliä täysin haluamallaan tavalla. Domin puolustuspelaaminen oli vielä täysin joululomalla ja tämä poiki Metatavulle ensimmäiseen erään peräti kolme maalia. Myös toinen erä lähti käytiin Metatavun painostaessa tiukasti Domn maalilla ja jälleen Metatavun johto kasvoi maalin verran. Neljän maalin takaa-ajo asema toimi hyvänä herättäjänä Domille ja Dom onnistui painelemaan ennen toisen erän loppua lukemiin 4-4. Vielä erän lopulla Dom siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon 5-4, mutta Metatavu onnistui tasoittamaan pelin vielä puoli minuuttia ennen erän loppua. Kolmas erä käynnistyi Metatavulta surkeasti ja joukkue otti kaksi jäähyä peräkkäin. Dom ei haaskannut kahta ylivoimaa vaan kasvatti johtoa lukemiin 7-5. Tämän jälkeen peli tasottui roimasta ja Metatavun kavennusmaali nähtiin vasta viimeisellä peliminuutilla.  Dom kuitenkin murkasi Metatavun unelmat voitosta iskemällä pallon vielä kertaalleen Metatavun tyhjänä olleeseen maalin.

Cafe Keidas vs Mikkelin Tilitoimisto 3-4(SO)

Cafe Keitaan ja Mikkelin Tilitoimiston välinen ottelu oli selkeästi hitaampi tempoisempi kun edeltävä peli. Hitaasta temmosta huolimatta Keidas onnistui siirtymään muutaman minuutin pelaamisen jälkeen 1-0 johtoon. Tilitoimisto kuittasi kuitenkin pelin äkkiä tasalukemiin. Keidas kuitenkin onnistui heti uudelleen siirtymään ottelussa maalilla johtoon. Keitaalle tarjoiltiin vielä mahdollisuus kasvattaa johtoa lisää kun Tilitoimisto sekoili vaihdossa ja otti kahden minuutin jäähyn. Keitaan ylivoimasta ei kuitenkaan ollut mihinkään ja toiseen erään siirryttiin lukemissa 2-1. Toisen erän puolivälissä Tilitoimisto pääsi tasoittamaan pelin lukemat rankkarilla. Toisen erän lopulla Tilitoimisto onnistui jälleen maalin teossa ja siirtyi ottelussa 2-3 johtoon. Kolmas erä pelattiin todella tasaisena ja maalivahdit tekivät hyvää työtä molemmissa päädyissä. Keidas kuitenkin onnistui vielä kertaalleen ohittamaan Tilitoimiston maalivahdin ja iski taululle lukemat 3-3. Ottelun voittaja päädyttiin siis ratkaisemaan rankkareilla, joissa Tilitoimisto onnistui tällä kertaa paremmin ja nappasi ottelusta voiton.