LIIGASSA TUNTEIKAS PELI-ILTA!
Perjantai, 31 Tammikuu 2020 19:02

SB Ahmat

Perjantai-illan liigapelit kuumensivat tunteita ja sai maaliverkot heilumaan tiuhaan tahtiin. Otteluissa tilanteet kääntyivät nopealla tahdilla ja jännitettävää riitti viimeisille minuuteille asti. Tuomarit olivat kiitettävästi alusta loppuun asti mukana tunteikkaissa peleissä ja jakoivat illan aikana oikeutetusti rangaistuksia lähes 55 minuutin edestä.

Liigan seuraavat pelit pelataan perjantaina 14.2.2020 klo 18 alkaen.

8 43 31.01.2020 18:00 h Pöyryn Pantterit  -  Team KalU 5 - 4
  8 44 31.01.2020 18:40 h SB Canaria -  Pöyryn Pantterit 3 - 8
  8 45 31.01.2020 19:20 h Team A-H-M-A  -  Team KalU 4 - 5 (SO)
  8 46 31.01.2020 20:00 h SB Canaria - HaSaba 2 - 3
  8 47 31.01.2020 20:40 h SC Kullan Kaivajat  -  Team A-H-M-A 5 - 6 (SO)
  8 48 31.01.2020 21:20 h HaSaba -  SC Kullan Kaivajat 5 - 6

Pöyryn Pantterit vs Team KalU 5-4

KalU pääsi heti ottelun ensimmäisestä aloituksesta luomaan nopean hyökkäyksen, mikä poiki joukkueelle avausmaalin ajassa 0.08. Ilman vaihtopeelajia pelannut Pantteri joutui heti kättelyssä takaa-ajajan rooliin. Tasoitusta ei kauaa haettu, kun Niko Vilen pisti KalU:n maaliverkot tötterölle Aaron Ollikaisen syötöstä. Muutama minuutti tämän jälkeen Pantterit onnistuivat siirtymään ottelussa johtoon tällä kertaa Ollikaisen maalilla Vilenin syötöstä. KalU onnistui vasta erän loppupuolella tulemaan pelissä tasoihin Akseli Mastin maalilla. Ennen erätaukoa Pantterit onnistuivat vielä siirtymään ottelussa uudelleen johtoon Mika Paajasen vedosta.

Toisen erän alussa KalU:lle tarjoiltiin mahdollisuus tulla tasoihin ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiin ja Pantterit säilyttivät johtoasemansa. Erän puolivälissä KalU:n hyvä hyökkäyspeli tuotti onnistumisia ja joukkue tasoitti Olli Matilaisen osumasta. Tasalukemat ei kestänyt minuuttiakaan Panttereiden siirtyessä johtoon lukemiin 4-3. KalU haki aggressiivisesti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pantterit iskivät tyhjiin ja taululle vaihtui lukemat 5-3. Santeri Tiirikainen onnistu vielä tuomaan KalU:n maalinpäähän, mutta aika loppui kesken ja Pantterit vei voiton mukanaan.

SB Canaria vs Pöyryn Pantterit 3-8

Canarian ja Panttereiden välinen peli alkoi tasaisena siitä huolimatta, että Pantterit olivat jo 30 minuuttia painanut ilman vaihtopelaajia. Canaria pääsi pyörittämään peliä alusta asti Panttereiden päädyssä, mutta maalivahti Joni Niemi piti lukemat aisoissa. Pantterit pääsivätkin avaamaan ottelun maalitilin Niko Vilenin johdolla Joni Niemen täydellisestä avausheitosta. Heti perään Pantterit kasvattivat johtoa vielä 0-2 Saku Purhosen osumasta. Vasta kahdeksannella peliminuutilla Canaria onnistui harhauttamaan Panttereiden puolustuksen ja kaventamaan lukemia 1-2 Valtteri Hämäläisen johdolla. Canaria haki vielä tasoitusta koko loppuerän ajan, mutta Panttereiden puolustus kesti tämän painostuksen.

Toiseen erään Canaria otti jälleen pallonhallinnan itselleen ja jatkoi ensimmäisen erän tyyliin tasoitusten hakemista. Muutaman minuutin pelaamisen jälkeen pyöritys poiki vihdoin tasoitusmaalin Eetu Lahtisen vedolla. Kauan ei Canaria tasoitusta ehtinyt juhlistaa, kun Mika Paajanen iski jälleen Pantterit maalilla johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä. Maalin jälkeen Canaria antoi Panttereille vuorostaan tilaisuuden pyörittää peliä. Tämä kostautui äkkiä Panttereiden kasvattaessa johtoa 2-4. Kahden maalin takaa-ajo asema sai Canarian keskittymisen hetkeksi herpaantumaa, mikä johti jäähyn arvoiseen rikkeeseen. Panttereille tarjoiltiin tilaisuus kasvattaa lukemia suuremmaksi ylivoimalla, mutta Canaria kesti tilanteen hyvin. Hyvän alivoiman jälkeen Canarian itsevarmuus jälleen kasvoi ja joukkue sai aikaiseksi useamman hyvän tilanteen Panttereiden maalilla. Panttereiden nopeat vastahyökkäykset olivat kuitenkin kuin myrkkyä Canarialle ja Pantterit onnistuivat kasvattamaan johtoa lukemiin 2-5. Canaria onnistui vielä kaventamaan lukemia 3-5, mutta tämän jälkeen Pantterit pääsivät naulaamaan pari maalia lisää Canarian päätyyn ja ottelu päättyi lukemiin 3-8.

Team A-H-M-A vs Team KalU 4-5(SO)

Ahmojen ja Kalun välinen ottelu alkoi odotetusti tasaisissa merkeissä. Peli liikkui hyvin päädystä päätyyn molempien joukkueiden luodessa napakoita hyökkäyksiä. Ahmat pääsivät kuitenkin avaamaan maalitilin ensiksi Oskari Laihon osumalla. KalU joutui hetken aikaan työstämään tasoitusmaalia ja lopulta sen saikin Akseli Mastin osumasta. Ahmat kuittasivat lukemat kuitenkin äkkiä 2-1. Heti perään KalU ehti tasoittaa lukemat 2-2, jonka jälkeen Mikko Hyyryläinen siirsi Ahmat uudelleen johtoon. Ensimmäisen erän loppuun Ahmat pääsivät vielä muutamaksi kymmeneksi sekunniksi ylivoimalle, mutta maalia ei syntynyt.

Toiseen erään lähdettiin Ahmojen ylivoiman jatkuessa. KalU pystyi alivoimalla pitämään Ahmat kurissa, eikä maaleja nähty. Alivoiman jälkeen KalU otti enemmän pelinhallintaan itselleen ja pääsi pelissä tasoihin. Jälleen tasoitusta ei kauaa juhlittu, kun Ahmat kuittasivat jälleen itsensä maalilla johtoon Mika Himasen maalista. KalU pystyi kuitenkin äkkiä tuomaan tilanteen jälleen tasoihin Timo Hämäläisen ja Otto Noposen nappi työskentelystä. Viimeinen minuutti ottelussa sai tunteet kuumenemaan molempien joukkueiden hakiessa tasoitusta ja Ahma saikin kahdesti tolpat jo kolisemaan. Edes viimeiset 10 sekuntia ylivoimalla pelannut Ahma ei saanut maalia aikaiseksi, joten ottelun voittaja siirryttiin ratkomaan rankkareilla. Paremmaksi joukkueeksi näissä paljastui KalU.

SB Canaria vs HaSaba 2-3

Canarialle ja HaSaballe molemmille olisi täydet pisteet ottelusta maistunut, joten ottelusta oli odotettavissa nopea tempoinen, mutta tasainen. Näissä merkeissä ottelu alkoikin. Molemmissa päissä riitti tilanteita ja Canaria onnistuikin siirtymään seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen 1-0 johtoon. HaSaba pääsi kuitenkin milteipä heti perään kuittaamaan tilanteen tasoihin Panu Kohvakan maalilla. Tasoituksen jälkeen HaSaba pääsi pelamaan ylivoimalla, mutta maaleja se ei tuonut lisää. Canaria puolestaan pääsi vielä ennen erätaukoa iskemään taululle lukemat 2-1 Eetu Lahtisen johdolla.

Toinen erä alkoi Canarian luodessa painetta HaSaban maalille. Paineistus kuihtui kuitenkin äkkiä kasaan HaSaban tasoittaessa pelin lukemat. Tasoituksen jälkeen Canarian peli hyytyi hetkeksi täysin ja HaSaba siirtyi ottelussa 2-3 johtoon Antti Ritsilän vedosta. Tämän jälkeen peli muuttui totaaliseksi kaaokseksi. Molemmilla joukkueilla meni ottelu liikaa tunteisiin ja pelaajia pistettiin rauhoittelemaan tunteita jäähypenkille. Loppu ottelu muuttui rikkonaiseksi, eikä enempää maaleja nähty tunteiden ottaessa vallan ottelusta. HaSaba pääsi viemään ottelun pisteet mukanaan.

SC Kullan Kaivajat vs Team A-H-M-A 5-6 (SO)

Kullan Kaivajat aloitti ottelun tuttuun tapaan vahvasti ja Jere Liukkonen tälläsi heti puolen minuutin pelaamisen jälkeen taululle lukemat 1-0. Räjähtävän alun jälkeen peli kuitenkin normalisoitui. Kullan Kaivajat pääsikin vasta reilu kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen uudelleen yllättämään Ahmojen lainamaalivahti Juho Peuran Pekka Harmoisen vedolla. Ahmojen Mika Himanen pääsi kuitenkin nopeasti kaventamaan lukemia 2-1, joissa lähdettiin myös erätauolle.

Toinen erä alkoi vuorostaan Ahmojen toimesta räväkästi, kun Aleksi Kauppi onnistui tuomaan Ahmat ottelussa tasoihin. Kauaa ei tasalukemissa peli vanhennut, kun Kullan Kaivajat taituroivat taululle 3-2 lukemat Markku Kakriaisen toimesta. Maalin jälkeen peli muuttui hetkeksi hyvin rikkonaiseksi ensin Kullan Kaivajien ottaessa jäähyn ja perään Ahmojen ottaessa kaksi jäähyä. Tasa- ja ylivoimalla ei maaleja syntynyt. Ahmat puolestaan pystyivät tulemaan alivoimalla tasoihin ja heti perään siirtymään ottelussa 3-4 johtoon. Muutaman minuutin päästä tästä Ahmat kasvatti johtoa vielä lukemiin 3-5. Väärä etäisyys toi kuitenkin Ahmoille rangaistuksen ja Kullan Kaivajat pääsivät kaventamaan ottelun lukemia ylivoimalla. Maalinteossa vauhtiin päästessä Kullan Kaivajat toi ottelun vielä tasoihin Mikko Luukkosen johdolla. Varsinaisella peliajalla ei maaleja enempää nähty ja ottelu päädyttiin ratkaisemaan rankkareilla, jossa voiton vei Ahmat.

HaSaba vs SC Kullan Kaivajat 5-6

Muiden otteluiden tapaan, myös illan viimeinen peli lähti nopealla rytmillä käyntiin. HaSaba iski heti ekalla minuutilla taululle lukemat 1-0 Lasse Häkkisen toimesta. Kullan Kaivajat kuittasivat tilanteen nopeasti 1-1 Ville Lampisen maalilla. Samoilla vauhdeilla Kullan Kaivajat paukuttelivat vielä taululle ensin lukemat 1-2 ja perään 1-3. Peli tasoittui hetkeksi Kullan Kaivajien ottaessa jäähyn ja HaSaban päästessä kokeilemaan ylivoimaa. Ylivoima ei tuonut HaSaballe kavennusmaalia, mutta HaSaban peliin se antoi hyvän säväyksen loppu erään. Ennen erätaukoa HaSaba pääsikin kaventamaan lukemia 2-3.

Toisen erän alkuun Kullan Kaivajat otti jälleen etumatkaa HaSabaan lisäämällä johtoa lukemiin 2-5. HaSaba ei pienestä takaa-ajosta kuitenkaan säikähtänyt ja onnistui tulemaan parissa minuutissa ottelussa tasalukemiin 5-5. Kullan Kaivajat onnistuivat kuitenkin vielä viimeisillä peliminuuteilla taistelemaan ottelusta voiton 5-6 Janne Kansanojan maalilla.