DIVARISSA TASAPAKSUT PELIT
Lauantai, 08 Helmikuu 2020 13:37

SB weikkoset

Eilen perjantaina Rantakeitaalla pelattiin Divarin pelejä. Jos viime viikolla Liigan peleissä jäähypenkkiä lämmitettiin huolella, niin Divarissa tilanne oli toinen. Illan pelit olivat hyvää ja tasaista vääntöä. Huru-Ukot ja SC Viivelähtö nappasivat illan molemmista otteluista itselleen voiton. Seuraavat Divarin pelit pelataan perjantaina 21.2.2020, kun ensi viikolla parketin valtaa vuorostaan Liiga.

Xamk - Huru-Ukot 2-5

Illan ensimmäinen peli lähti liikkeelle tasaisesti. Xamk oli tiukalla rosterilla mukana ja otti pelin alkuun löysästi. Huru-Ukoilla sävelet olivat hieman sekaisin vapareissa ja syöttelypelissä. Ensimmäisenä Xamk:n Tarmo Muuri laittoi Huru-Ukkojen verkot soimaan. Seuraavaksi vuorostaan verkko soi omissa Otto Valasuon johdolla. Kauaa ei Huru-Ukot ehtineet tasoitustaan juhlia, kun Xamk siirtyi Pekka Pulkkisen osumalla 2-1 johtoon.

Huru-Ukot olivat käyneet erätauolla pelitaktiikat uudestaan läpi ja peli alkoi pyöriä aivan uudella tavalla. Xamk peitti kuitenkin hyvin monet maaliyritykset ja Huru-Ukot saivat todenteolla yrittää päästä tasoihin. Pitkän yrityksen jälkeen Huru-Ukot pääsivät heiluttamaan verkkoja kahdesti, ensin Masa Silajärven osumalla ja miltein heti perään Markus Kurjen viimeistellessä. Xamk:n hyvä puolustus alkoi hiljaittain murentua, kun Mika Kokkonen kävi tälläämässä lukemat 2-4. Erän loppuun Huru-Ukot kuittasivat itselleen pisteet viimeistellessään ottelun viimeisen maalin.

Weikkoset - Xamk 3-5

Weikkoset aloittivat pelinsä terävästi siirtyen 1-0 johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin turhaan otettu jäähy kostautui Xamk tasoitukseen. Jäähyn jälkeen Xamk:n peli lähti rullaamaan ja joukkue karkasi jo 1-3 johtoon Aleksander Soilan ja Tatu Kaupin taituroidessa.

Toiseen erään peli jatkui tasaisena ja Weikkosten syöttelykuvio tuotti kavennusmaalin Jani Björnin osuessa Mikko Suihkosen loistavasta syötöstä. Hetki aloituksen jälkeen Weikkosten puolustus murrettiin taas, tällä kertaa Tuomas Reijosen johdolla. Weikkosten nopea kavennusmaali antoi lisätoivoa voitosta mutta lopulta peli mureni turhautumiseen ja Xamk pääsi vielä naulaamaan lukemat 3-5.

Huru-Ukot - FC Hazard 5-2

Huru-Ukot siirtyivät erän alkuun nopeasti 1-0 johtoon Markus Häkkisen osumalla. Lisäksi Hazardin jäähy kostautui Huru-Ukkojen naputellessa taululle 2-0 lukemat. Hazardin peli ei saanut tuulta siipien alle edes ylivoimalla, kun vedot lipuivat maalin ohitse.

Niklas Lähdelahti ja Markus Häkkinen naulasivat toisen erän alkuun kaksi maalia siirtyen jo 4-0 johtoon. Hazard onnistui ihmeenkaupalla pääsemään mukaan peliin Mauno Korhosen kaventaessa, Markku Leskisen tarkasta syötöstä. Hetkeä myöhemmin Hazardin Sami Lindholm kävi laittamassa lukemat 4-2 komealla soolosuorituksella. Erän loppuun Huru-Ukot viimeistelivät vielä viimeisen osuman ja veivät pisteet kotiin.

Weikkoset - SC Viivelähtö 1-7

Weikkoset vastaan Viivelähtö peli oli vauhtia. Ottelun avausmaalia saatiin jännittää kymmenelle minuutille saakka, kunnes Viivelähtö iski kahdesti peräkkäin Ville Neuvosen ja Henri Hyyryläisen osumilla. Maalien jälkeen Weikkosten maalilla häärännyt Mikko Suihkonen sai olla jatkuvasti valmiina torjumaan uusia vetoja. Weikkosten käynnistysvaikeudet jatkuivat Viivelähdön pyörittäessä palloa hyökkäyspäässään. Erän loppuun ei muuta tulosta nähty ja Viivelähtö pääsi aloittamaan toisen erän kahden maalin johtoasemasta.

Heti toisen erän alkuun Viivelähtö pääsi korottamaan johtoasemaansa Osku Sirviö viimeistelyllä. Viivelähdön maalivahti Jouni Lahtinen sai seurata peliä rauhassa pelin jatkaen liikettä Weikkosten päädyssä. Erän loppuun myös Weikkoset pääsivät maistamaan maalijuhlaa Jyri Löppösen kaventaessa peliä yhdellä maalilla. Ottelun voittajasta ei epäselvyyksiä ollut, Viivelähdön napatessa pisteet 1-7 lukemin.

FC Hazard - MPU 9-5

Hazard otti heti toisessa pelissään otteen vastustajastaan MPU:sta. Ensimmäisessä erässä Hazard iski kovaa MPU:n maalille ja laittoi lukemat heti alussa 2-0. Maalijuhla jatkui, kun Markku Leskinen kävi tykittämässä ensin lukemat 3-0 ja seuraavasta hyökkäyksestä Janne Strömberg viimeisteli taululle 0-4 lukemat. Erän loppuun MPU antoi vastustajansa kävellä maalintekoon ja Hazard nakkasi pallon verkkoon jo viidennen kerran.

Toisen erän alussa myös MPU onnistui viimein maaliyrityksessään hienon syöttelykuvion tuloksena. Hetkeä myöhemmin verkot soivat jälleen, kun Riku Palomäki kävi nakkaamassa pallon verkkoon. Hazard ei kavennuksesta hätkähtänyt vaan jatkoi vahvaa suorittamistaan karaten 6-2 tilanteeseen. MPU otti tehokkaan maalirumban ja onnistui kaventamaan kolmessa minuutissa 6-5. Hazard:n jalka kantoi tällä kertaa loppuun asti ja joukkue kävi vielä viimeistelemässä kolme osumaa voittaen pelin.

MPU - SC Viivelähtö 4-10

Illan viimeisessä pelissä ei turhaa maaleja säästelty. Viivelähtö aloitti vahvasti tyrmäten heti MPU:n maalitoiveet, ottamalla pelistä hallinnan. Kauaa ei pallo pyörinyt, kun verkot jo soivat. MPU oli myös hyvin mukana ja onnistuikin nopeasti tasoittamaan pelin 1-1 Sami Pekkasen osuessa. Tasoitusmaalin jälkeen Viivelähtö lisäsi puita uuniin ja nappasi itselleen jo 1-4 johtoaseman. Erän loppuun MPU kavensi pelin jälleen Pekkasen osumalla 2-4.

MPU pääsi toisen erän alkuun hyvin mukaan taas peliin ja onnistui ylivoimalla kaventamaan pelin 3-4. Kauaa ei tilannetta ihmetelty, kun Viivelähtö karkasi viidellä maalilla johtoon. Peli alkoi olla taputeltu, kun Viivelähdön Henri Hyyryläinen suorastaan pomputteli pallon verkkoon. MPU:n kavennusmaali ei joukkuetta enää pelastanut ja Viivelähtö vei illan toiset pisteensä kotiin.