DOM YLLÄTTI CANARIAN
Keskiviikko, 24 Kesäkuu 2020 05:40

RL kaari

Viikon toinen pelipäivä pelattiin tiistaina paahtavan kuumassa illassa. Onneksi tunteet pysyivät keliä viileämpinä ja kaikilla oli kivaa ja mukavata. Kautensa avasi myöskin maanantaina huilivuorossa ollut FC Gather. Nyt kaikki joukkueet on saatu kinkereihin mukaan ja sarja saatu kunnolla käyntiin. Tästä se kuulkaa lähtee.

Kaarirakennus 12 PTS

Edes kuuma keli ei sulattanut kaaren poikia. Tempoa pudotettiin ja alettiin pelata pelkästään pallonhallinnan kautta. Sekin luonnistuu ja vastustajat väsytettiin hyvällä pallon liikuttelulla. Ensimmäisessä pelissä Gather kesti kyydissä puoleen väliin asti. Loppulukemat kirjattiin 7-1 Kaarelle. Toisesta pelistä oli lupa odottaa ensimmäistä kunnon testiä kun vastaan tuli Wilmert, mutta vielä mitä Wilmert oli nuijittu maanrakoon ekan kympin aikana ja lukemat repsahtivat tylyiksi 8-1.

Jos jotain pitää vielä kehittään niin omissa on soinut joka pelissä tähän asti. Eli puolustaminen kuntoon vielä niin hyvä siitä tulee.

Pöyryn Pantterit 10 PTS

Panttereiden vire kantoi myös läpi tiistain taistojen. Helpolla eivät 6 pistettä tulleet, mutta niin vain tiukkojen vaiheiden jälkeen Pantterit poistui voittajana molemmilla kerroilla. Hazardia vastaan peli oli tasaista vääntöä läpi ottelun ja Panttereiden voittomaalissa saattoi olla tuuriakin ehkä mukana. Ken tietää. Lost Causea vastaan taas peli oli ensimmäisen jakson totaalista Panttereiden hallintaa, mutta sitten jalkaa aletttiin nostaa kaasulta. Se meinasi kostautua, kun Lost Cause rynni jo maalin päähän. Sen lennon katkaisi Teemu Myyryläisen huikea soolo ja lopulta Panttereille voitto 6-3 lukemin.

Nähtäväksi jää näyttääkö tappiosarke nollaa myös ensiviikon jälkeenkin.

Taloasema 9 PTS

Taloasema palasi normaaliin päiväjärjestykseen ottamalla voitot illan molemmista peleistään. GM Ojanen oli huhujen mukaan mökillä, mutta paikalle oli naarattu muutama vahvistus ja se näkyikin heti tuloksissa. Ensimmäisessä pelissä Probba kaatui 3-1 lukemin. Taloasema hallitsi peliä ja Antti Kajakoski onnistui kahdesti avausjaksolla. Probba tuli maalin päähän, mutta vitonen ennen loppua Kortelainen JR ratkaisi voiton 3-1 lukemin. Toiseen taistoon tuli vastaan energinen LB. Tässäkin pelissä Taloasema oli kuskin paikalla alusta loppuun. Tosin pientä tuskaa meinasi olla ilmassa, kun vapauttavaa 2-0 maalia ei meinannut tulla millään. Lopulta vapauttava maali syntyi 30 minuutin kohdalla ja viime minuutilla Sipi Tiirikainen sai myös tärkeän onnistumisen ja loppulukemat kirjattiin 3-0.

Taloasema näytti eilen että he eivät tule kruunustaan helpolla luopumaan, ja vielä kun pelaaminen kehittyy he tulevat keikkumaan kärkipäässä varmasti koko kauden ajan.

Wilmert  9 PTS

Wilmertiin voittoputki napsahti katki jo heti illan ensimmäisessä pelissä Kaarirakennusta vastaan. Wilmert koki täystyrmäyksen 1-8 lukemin. Toiseen kamppailuun rivit saatiin kuntoon kun vastassa oli Gather. Ottelu oli pitkään tasaista vääntöä ja kääntöä, ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 25 minuutille asti. Sen jälkeen Wilmertin peli vapautui, ja lopulta taululle saatiin painettua loppulukemat 4-1

Vaikka kaarirakennusta vastaan tulos ei ollut kummoinen, tarjosi peli-illan sykähdyttävimmän hetken kun Esa Puranen pysäytti maailman hetkeksi huikealla kaukolaukauksellaan. Harmillisesti pallo osui ristikkoon eikä yläkulmaan. Siitä puolikas maali Puraselle.

Canarian Pallo 7 PTS

Neljästä pinnasta huolimatta Canaria ei voi olla tyytyväinen eilisiin esityksiinsä. Ensimmäinen peli Alapihaa vastaan oli kahden tasaisen joukkueen tasainen vääntö, joka olisi voinut kääntyä miten päin tahansa. Ottelun tähti oli Juuso Tuhkanen, joka teki kaikki kolme Canarian maalia ja se riitti 3-2 voittoon. Toisesta pelistä jääkin sitten enempi jossiteltavaa. Ottelu DOM:ia vastaan jätti paljon jossiteltaa kun peliin lähdettiin vähän löysäilemään rankaisi Dom, ja pisteet jaettiin 2-2 lukemin. Pisteestä saa kiittää Markus Brusilan muutamaa huikeaa yksilösuoritusta.

Canarian peli hakee vielä hieman uomiaan, mutta muutaman tähtensä avulla Canariakin tulee viettämään kautensa sarjataulukon paremmalla puoliskolla.

FC ALAPIHA 7 PTS

Alapihankaan tappioton putki ei kestänyt kuin eilisen. Sillä kauden ensimmäinen tappio tuli heti illan kärkeen Canariaa vastaan. Peli oli tiukka ja tasainen läpi ottelun, mutta Juuso Tuhkasta Alapiha ei saanut kuriin ja se maksoi pisteet 2-3 lukemilla. Toiseen peliin Alapiha jatkoi samalla sykkeellä, ja tällä kertaa se riitti voittoon 3-1 lukemin. Alapihan sankarina hääri Tuomo Eskelinen kahdella maalillaan.

Kaiken kaikkiaan hyvä viikko Alapihalta. Paikka sarjan keskikastissa alkaa vakiintua tulevina viikkoina.

Lost Cause 6 PTS

Lost Cause veti tiistain samaan malliin kuin maanantainkin. Eli voitto ja tappio. Lost Causelle virtaa esityksiin toi ikiliikkujanakin tunnettu JP Tiusanen, joka myös sai muutaman maalinkin tehtyä. Ensimmäisessä pelissään Lost Cause pyöritteli Hazardin solmuun 5-1 luvuin. Tiusasen tapaan myös Iivo Hokkanen onnistui kahdesti. Toisessa pelissä Panttereita vastaan Lost Causen turmioksi koitui heikko ensimmäinen jakso. Toisella jaksolla he pääsivät peliin kiinni ja kiri riitti melkein rinnalle asti, mutta Pantterit oli parempi 3-6.

Pelaaminen meni eteenpäin maanantaista ja Lost Cause tulee kiipeämään ylöspäin taulukossa varmasti kesän mittaan.

FC Hazard 3 PTS

Ei jäänyt illasta paljoa kerrottavaa. Panttereita vastaan olisi ollut pinna otettavissa, mutta epäonni vei sen. Toisessa taistossa terävin puhti oli jo mennyt eikä ensimmäisen pelin pettymystä saatu pyyhittyä pois mielestä. Hazard roikkui Lost Causen mukana, mutta se ei tuottnut tulosta missään kohdin. Muutaman napsun kun Hazard saisi kaivettua esityksiin lisää alkaa pinnojakin ropisemaan vähän tiuhempaan tahtiin.

FC Probba 3 PTS

Probba pelasi jälleen kaksi tasaista vääntöä. Ensimmäisessä pelissä Taloasemaa vastaan sitä ei vielä palkittu, vaikka pinnan Probba olisikin ehkä siitä ansainnut. Palkinto tulikin sitten illan toisessa pelissä LB:tä vastaan. Toinen pienten marginaalien peli päättyi tällä kertaa Probban eduksi 3-2 lukemin

Probban pelaaminen meni jälleen napsun eteenpäin ja fanien kannustus tulee siivittämään heitä uusiin sankaritekoihin.

Urho 1 PTS

Huilissa

Lähemäki BAR 1 PTS

LB:lle jäi eiliseltä pelkkä luu käteen. Kaksi hyvää esitystä, mutta palkintoja ei tippunut kummastaan ottelusta. Probbaa vastaan olisi ollut pisteelle tilausta, mutta pinet virheet ja tehokkuuden puute maksoivat juuri tuon verran liikaa. Taloasemaa vastaan taas peli oli enemmänkin selviytymistaistelua, ja paljosta on kiittäminen maalivahti Jouni Lahtista siitä että lukemat pysyivät noinkin maltillisina.

Pienillä viilauksilla LB alkaa varmasti kerätä pinnoja lisää. Ehkä jo ensi viikolla.

Fc DOM 1 PTS

Suht nopeasti tulikin jo eilen tiistaina. Heti ensimmäisessä pelissään DOM järjesti yllätyksen ja riisti Canarialta pisteen täysin ansaitusti. DOM oli terävänä ja käytti vastyustajansa löysäilyn hyväkseen tehokkaasti. Pisteet siis jaettiin 2-2 lukemin. Lento ei valitettavasti kantanut Alapihaa vastaan pisteille asti, mutta esitys oli varsin mallikas siinäkin pelissä. Maanantain tauko tulee hieman huonoon paikkaan kun vire alkoi löytyä, mutta onneksi tiistaina pääsee heti takaisin sorvin ääreen.

FC GATHER 0 PTS

Ei ollut Gatherilla kovinkaan helppo kauden avaus. Vastassa oli ensin Kaarirakennus. Gatherin puolustus jaksoi pysyä tiiviinä ensimmäisen jakson, mutta sitten Kaaren laatu alkoi olla jo liikaa. Loppulukemat 1-8. Tisessa pelissä Wilmerttiä vastaan puolustus toimi jo tiiviimmin ja tuloksena olivat 1-4 lukemat. Ei mitkään helpommat avauspelit, mutta maalinteko onnistui molemmissa peleissä ja puolustaminenkin alkoi jo toimimaan, joten toimitus ennustaa Gatherin avauspisteitä jo ensiviikolle.