TALVIJALKAPALLO | Säännöt

Sarjassa noudatetaan Suomen Palloliiton/Kaakkois-Suomen piirin pienpeli-sääntöjä, jotka ovat:

PERUSTIEDOT

• Ottelut pelataan poikittaisella kentällä (n. 60 x 40m) 1+6 pelaajalla.
  • Minimikokoonpano kentällä 1+4 (kentällä 1+6).

• Maalivahti saa avata pelin pelitilanteesta riippumatta yli puolen kentän
  • Jos pelaaja saa ottelussa kaksi keltaista korttia, poistetaan pelaaja kokoonpanosta kyseisestä ottelusta, oma juokkue jatkaa pelin loppuun vajaalla miehityksellä. Lisäksi rangaistulle/poistetulle pelaajalle tulee automaattinen yhden ottelun pelikielto (kärsitään seuraavassa ottelussa).

• Suorasta kentältäpoistosta kahden ottelun pelikielto, ellei kurinpitovaliokunta määrää lisärangaistusta (kärsitään seuraavissa otteluissa).

• Ottelun voitosta saa 3 sarjapistettä, tasapelistä 1pisteen ja tappiosta 0 pistettä.
  • ilman aihetta peruutetusta pelistä tuomitaan sakkoa pelistä muodostuneen kuluerän mukaisesti. Sakko tuomitaan joukkueelle jonka johdosta ottelu on jouduttu peruuttamaan.

AIKUISTEN KILPAILUTOIMINTAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ

• Pelaaja ei saa vaihtaa joukkuetta kesken kauden, vaan hänen on pelattava sarja loppuun siinä joukkueessa, johon hänet on rekisteröity kauden alussa. Poikkeuksen muodostaa vain tilanne, jossa pelaajan joukkue joutuu luopumaan sarjasta

• Ennen kauden alkua on joukkueen toimitettava MAHL:lle joukkueensa pelaajaluettelo. Pelaajaluettelossa voi olla ainoastaan MAHL:n rekisteröityjä pelaajia tai maalivahteja.

• Jalkapallon talvisarjassa ennen 1.1.1985 syntyneet lisenssipelaajat ovat edustusoikeutettuja. Lisenssikaudeksi katsotaan edelliskesä.

• Joukkueen Jojon tulee käydä ilmoittamassa pelipäivän rosteri MAHL lajivastaavalla pelipäivän aikana.Pelaaja sekä maalivahti on edustusoikeudellinen vasta rekisteröitymismaksun maksamisen ja voimaantulon jälkeen.

• Joukkueiden tulee esiintyä yhtenäisissä, numeroiduissa pelipaidoissa.

• Joukkueiden vaihtopenkkien (=tekninen alue) tulee olla samalla puolella kenttää.

• Teknisellä alueella saa olla vain kokoonpanoluetteloon nimetyt henkilöt (=pelaajat ja taustahenkilöt). Teknisellä alueella tupakointi on kielletty.

• Edustuskelvotonta pelaajaa käyttänyt joukkue tuomitaan häviämään ottelu 3-0.